Berkdijk (rood/zwart gestreept shirt) kon thuiscub Blauw Wit'81 aanvankelijk bijhouden. Uiteindelijk moest de equipe van Erik van Esch toch zwichten voor de stootkracht van Blauw Wit'81. Foto: Wout Pluijmert
Berkdijk (rood/zwart gestreept shirt) kon thuiscub Blauw Wit'81 aanvankelijk bijhouden. Uiteindelijk moest de equipe van Erik van Esch toch zwichten voor de stootkracht van Blauw Wit'81. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Blauw Wit zet De Moer op kaart

  Sport

Blauw Wit'81 liet weer eens zien dat het vooral op eigen bodem heel wat mans is. Buurman Berkdijk kon de thuisclub bijna een uur aardig bijbenen, maar ging er uiteindelijk toch met 4-0 op. Blauw Wit'81 houdt nadrukkelijk een oogje op deelname aan de nacompetitie.

door Wout Pluijmert

DE MOER - Sfeervoller dan voetballen in het piepkleine maar lieflijke De Moer kan het bijna niet. Ooit was De Moer een zelfstandige parochie, later werd het ruim vijfhonderd zielen tellende dorpje opgeslokt door het aan de andere kant van het bos liggende Loon op Zand. Als alle dorpelingen naar het naast de Sint-Joachimkerk liggende voetbalveld zouden komen, stond het langs de lijn nog niet rondom vol. Maar al 38 jaar houdt de voetbalclub zich staande en het zou een prestatie van jewelste zijn als de club zich volgend seizoen voor het eerst in de jonge clubgeschiedenis in de derde klasse zou melden. Berkdijk gaf heel behoorlijk partij en kreeg voor de pauze de beste kansen, maar toen had Nick Jansen de gastheren al wel op voorsprong gezet.

Na twee rode kaarten bij Berkdijk brak definitief het verzet van de negen van trainer Erik van Esch. Berkdijk blijft hierdoor op die vervelende nacompetitieplaats staan. Berkdijk staat voor tweede Paasdag ingeroosterd tegen SC Hoge Vucht, maar die club speelt al maanden geen wedstrijden meer.

DESK

DESK-trainer Tom Heijkoop was bij zijn aanstelling vastberaden: hij zou DESK terugbrengen naar de tweede klasse. Al voor Pasen lijkt zijn doel bereikt. Door met 3-1 af te rekenen met de enige concurrent TSC, is het gat tussen DESK en de Oosterhouters nu zeven punten en dat gaat het Heijkoop-ensemble niet meer weggeven. Op tweede Paasdag gaat DESK op bezoek bij UVV'40, de verrassende leider in de strijd om de derde periodetitel. DESK heeft de eerste periodetitel al even op zak.

Spanning bij NEO'25 en SSC'55

De zaterdag derde klasse D is en blijft boven en onderaan interessant. De drie vertegenwoordigers uit Sprang-Capelle spelen een belangrijke rol. SV Capelle heeft een periodetitel in bezit en lijkt een beetje uit te bollen richting nacompetitie. NEO'25 speelt zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen GDC, met als inzet de derde periode. SSC'55 knokt tegen een pijnlijke degradatie.

Uitslagen

Uitslagen zaterdagvoetbal 13 april - 3e klasse D: GDC-SV Capelle 3-2, Sparta'30-NEO'25 0-3, SSC'55-HSSC'61 0-7.
Uitslagen zondagvoetbal 14 april - 2e klasse E: WSC-VOAB 2-4, Rijen-Uno Animo 1-1. 3e klasse B: DESK-TSC 3-1, Baardwijk-UVV'40 1-3, Waspik-RWB 3-0. 4e klasse C: Blauw Wit'81-Berkdijk 4-0. 5e klasse C: The White Boys-Riel 0-14.

Programma zaterdagvoetbal

Programma zaterdagvoetbal 20 april - 3e klasse D: SC Everstein-SSC'55, SV Capelle-Sleeuwijk, NEO'25-GDC.

Waspik geeft nooit op

Waspik geeft nooit op. Na de beker is nu alles gericht op klassebehoud. Trainer Eugène van der Heijden zal alles wat hij in zich heeft geven om de blauw/witten in deze mooie derde klasse te houden. Op 2e Paasdag zal Oosterhout eraan moeten geloven. Op zaterdag is dan al RWB tegen Baardwijk gespeeld. Een superderby. Ook RWB zal vol gas moeten geven om onderin weg te komen. Op maandag is er dan ook nog het in zwaar weer verkerende WSC uit bij Kruisland.

Programma zondagvoetbal

Programma zondagvoetbal 20-22 april - 2e klasse E: 22/4 Uno Animo-Madese Boys, SC Kruisland-WSC. 3e klasse B: 20/4 RWB-Baardwijk. 22/4 Waspik-Oosterhout, UVV-DESK. 4e klasse C: 22/4 Berkdijk-SC Hoge Vucht, VCW-Blauw Wit'81. 5e klasse C: 22/4 OVV'67-The White Boys.

Meer berichten