"Er zit veel potentie in dit jonge team, we kunnen nog veel van elkaar leren", aldus Vladan Mijalkovic wiens contract met één jaar is verlengd.
"Er zit veel potentie in dit jonge team, we kunnen nog veel van elkaar leren", aldus Vladan Mijalkovic wiens contract met één jaar is verlengd. (Foto: )

Tachos verlengt contract hoofdtrainer

  Sport

Het bestuur van Tachos Waalwijk is verheugd te kunnen melden dat het contract met hoofdtrainer Vladan Mijalkovic met 1 jaar is verlengd. Ook Mijalkovic zelf is blij met deze gebeurtenis. "Ik heb een goed gevoel bij het team, de technische staf en het bestuur. Ik ben nog niet klaar bij Tachos en met het team. We zitten midden in een proces waarin we samen nog veel kunnen leren."

WAALWIJK - Het begin van het seizoen verliep qua resultaten wat stroef. Helaas verloor Tachos net iets te vaak met maar een aantal punten verschil. Echter wisten de mannen zich na de winterstop wisten te herpakken. "Na de winterstop hebben we laten zien wat we waard zijn. We hebben een zeer jong team, er spelen wekelijks veel jongens vanuit onze eigen jeugd mee en daarnaast kregen we ook te maken met twee tegenslagen. Onze aanvoerder en vaste kracht Cas Verbunt moest door een blessure noodgedwongen stoppen en daarnaast maakte de 17-jarige Mikolaj Borowczyk in januari per direct de overstap naar het Poolse Zagleibe Lubin." Toch liet Tachos zich niet uit het veld slaan en kwam in de tweede helft van de competitie juist sterker terug. Vladan: "Ik denk dat veel van de jongens nog gewoon moesten wennen. Het spelen in een eerste team is ineens zo anders. Er wordt véél meer van je verwacht, de verantwoordelijkheid van presteren is groot. Ik wist dat de jongens het in zich hadden, veel van hen ken en train ik al een hele tijd. Kwaliteit was dan ook nooit een probleem en dat hebben we in de tweede periode dan ook duidelijk laten zien."

Lat ligt hoog

Mijalkovic is dus een tevreden trainer, maar volgens hem omschrijven zijn spelers hem waarschijnlijk als 'hard'. "Ik vraag veel van de jongens, maar ik geef ook veel van mezelf. Bij mij ligt de lat altijd hoog, we trainer vier keer in de week in de zaal, twee keer per week doen de jongens aan fitness en dan komen de wedstrijden er nog bij. Voor mij kost het zijn van hoofdtrainer, naast mijn eigen fulltime baan, ook ontzettend veel tijd, maar dat is het zeker waard." Mijalkovic roemt dan ook de mensen van de technische staf het bestuur waar hij een goede band mee heeft. "Zowel ik als de spelers hebben goed contact met het bestuur, dat is zeker belangrijk. Maar wat tevens zo belangrijk en onmisbaar is zijn goede mensen van de technische staf om je heen. Bij Tachos hebben we mensen die doen waar ze goed in zijn, die hier veel tijd en passie is steken en dat is fantastisch om te zien."

Stap voor stap

Op de vraag of Mijalkovic al weet of hij voor de komende jaren trainer blijft van Tachos zegt hij: "We doen alles jaar voor jaar, stap voor stap. We werken hard om in de komende periode nog beter te gaan presteren, dus wie weet wat de toekomst brengt".

Kijk voor meer informatie over Handbalvereniging Tachos Waalwijk op de website: www.tachoswaalwijk.nl.

Meer berichten