NEC maakt zich op voor een dubbele ontmoeting met NEC Nijmegen. De Geelblauwen zullen flink aan de bak moeten om de volgende ronde van de play-offs te bereiken.
NEC maakt zich op voor een dubbele ontmoeting met NEC Nijmegen. De Geelblauwen zullen flink aan de bak moeten om de volgende ronde van de play-offs te bereiken. (Foto: )

RKC heeft de play-offs binnen

  Sport

Aanstaande vrijdag klinkt voor RKC het startschot van de play-offs. Na een keurige achtste plaats in de competitie treft het in een tweeluik NEC Nijmegen. Vrijdag 10 mei speelt de ploeg van Fred Grim in Nijmegen, waarna op dinsdag 14 mei de return in Waalwijk volgt. Wat vaststaat is dat RKC spannende wedstrijden tegemoet gaat.

WAALWIJK - RKC maakte het aan het einde van de competitie nog even flink spannend. Juist in Nijmegen moest een grote stap worden gezet richting de play-offs, maar verloor het met 2-1. Het betekende dat de Geelblauwen nog even achterom moesten kijken naar naaste belagers Roda JC en MVV. Maar RKC stond er wanneer het moest. Uit bij Go Ahead Eagles werd knap met 1-4 gewonnen, waardoor deelname aan het toetje van de competitie zo goed als zeker was. Afgelopen vrijdag tegen FC Eindhoven werd dit bezegeld met een 3-1 zege.
Zoals gezegd speelt RKC nu twee wedstrijden tegen NEC. De ploeg uit Nijmegen kent een wisselvallig seizoen, maar lijkt te pieken op het juiste moment. Meerdere keren werd er niet gewonnen, maar toen het seizoen op zijn einde liep begonnen de Nijmegenaren punten te pakken. De Goffert stroomt weer langzaam vol voor de play-offs en de supporters hunkeren naar de Eredivisie.

Topscorer

Over aanvallend vermogen heeft NEC dan ook niets te klagen. Met Ferdy Druijf heeft het immers de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in de gelederen. Deze jaargang maakte hij liefst 29 doelpunten (verdeeld over Jong AZ en NEC), waarmee hij een groot aandeel heeft in de wederopstanding van de Nijmegenaren. Tel daar de aanvallende intenties van Jonathan Okita, Randy Wolters en Mike Trésor Ndayishimiye bij op en RKC weet waar het op moet letten.

Head to head

RKC en NEC troffen elkaar dit seizoen twee keer eerder en beide ploegen pakten thuis de volle buit. In Waalwijk werd het 1-0, waarna in Nijmegen met 2-1 werd verloren. Beide ploegen speelden in de historie 54 keer tegen elkaar. NEC heeft een licht overwicht met 24 overwinningen tegenover 18 Geelblauwe zeges en 12 gelijke spelen. Beide ploegen scoorden evenveel: 70 om 70.

Steun RKC

Wil jij aanwezig zijn bij het thuisduel tegen NEC op dinsdag 14 mei om 18.30 uur? Voor deze wedstrijd geldt een (seizoen)clubkaartverplichting. Houders van een (seizoen)clubkaart kunnen voor 10 euro per stuk twee extra kaarten bestellen. Verkoop loopt via tickets.rkcwaalwijk.nl, de Fanshop in het stadion, of de stadionkassa op de wedstrijddag. De Fanshop is doordeweeks geopend van 08.30 tot 17.00 uur. Donderdag 9 mei is er een extra koopavond tot 20.00 uur. Op de wedstrijddag is de Fanshop geopend vanaf 10.00 uur tot aan het begin van de wedstrijd en de stadionkassa's vanaf 17.30 uur.

Meer berichten