DESK werd in Osterhout door de 1-3 winst op SCO kampioen. De ploeg uit Kaatsheuvel keert na twee seizoenen derde klasse terug naar de tweede klasse en wilde dat zondag natuurlijk weten. Foto: Privé DESK
DESK werd in Osterhout door de 1-3 winst op SCO kampioen. De ploeg uit Kaatsheuvel keert na twee seizoenen derde klasse terug naar de tweede klasse en wilde dat zondag natuurlijk weten. Foto: Privé DESK (Foto: Privé foto DESK)

DESK wint de titel in de derde klasse B

  Sport

DESK-trainer Tom Heijkoop sprak in deze krant in de aanloop naar dit seizoen de ambitie uit dat hij met DESK kampioen wilde worden. Negen maanden later is het realiteit. Zondag won DESK met 1-3 bij SCO en pakte het kampioenschap van de derde klasse B. Volgend seizoen is DESK tweedeklasser.

door Wout Pluijmert

KAATSHEUVEL - Tom Heijkoop noemt het collectief de basis van het succes. "Ik heb met een groep van achttien spelers kunnen werken, die elkaar door de concurrentie sterker gemaakt hebben. De bank heeft de basis scherp gehouden en andersom." Voor Heijkoop werd het een onvergetelijke dag. "Ik heb er met de groep alles aan gedaan om ook de elfde wedstrijd op rij te winnen en de club de titel te schenken. Ik ben vaker met clubs kampioen geworden, maar deze staat hoog op mijn cv. Ik waardeer vooral ook de wisselwerking tussen ons eerste en tweede elftal. Wat zeker heeft meegeholpen, is dat ik van de club na de winterstop op het hoofdveld heb kunnen trainen. Complimenten nogmaals aan mijn voorganger Harrie Biemans, die al de weg was ingeslagen door met eigen jongen te gaan werken."

Voorbereiding

De club had het bezoek aan SCO zeer goed voorbereid. Met drie bussen naar Oosterhout en voor de wedstrijd een gigantisch vuurwerk door de vele DESK-supporters. "Ook bij SCO stond mijn ploeg er. Wij wonnen twee keer van de nummer drie, TSC, en zondag gaan we proberen ook de nummer twee, Gilze, voor de tweede keer te kloppen." Doel voor Heijkoop is met 67 punten het seizoen af te sluiten. Mogelijk een clubrecord. Heijkoop kent de tweede klasse en verwacht dat hij met zijn ploeg in het linkerrijtje kan spelen, met mogelijk een uitschieter naar een periodetitel. "Ik ben ervan overtuigd dat wij in de tweede klasse geen eendagsvlieg zullen zijn. Alleen Mitchell Bastianen vertrekt naar OJC/Rosmalen. Verder blijft de groep bij elkaar en komen er enkele jonge talenten bij."

Uni Animo

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Uno Animo, na de 0-3 winst in Tilburg bij Sarto, opeens vijf ploegen onder zich. Voor Uno Animo zorgden Danny Kuijpers, Bodie Scholten en Rico Pires Leocadio voor de doelpunten. WSC is met vier punten achterstand op de ploeg uit Loon op Zand voorlaatste. Zondag is het de superderby in Waalwijk tussen WSC en Uno Animo.

Baardwijk

Baardwijk strompelt naar het einde. Steeds meer spelers voelen pijntjes. De ploeg staat vier punten los van Waspik en RWB, die de onderste plaats delen. Nog drie duels te gaan. Zondag is het Baardwijk tegen Waspik. De gasten moeten onderin weg maar dat geldt ook voor RWB, dat de lastige uitwedstrijd bij Bavel speelt. DESK speelt thuis tegen Gilze, dat al is verzekerd van nacompetitievoetbal. Dat gaat dus nergens om.

Berkdijk

Als Berkdijk nog aan nacompetitievoetbal wil ontsnappen moet er gewonnen worden bij Raamsdonk. Dan komt de ploeg van trainer Erik van Esch met nog twee duels te gaan op twee punten van die tegenstander.

Programma & uitslagen

Uitslagen zaterdagvoetbal 4 mei - 3e klasse D: GVV'63-SV Capelle 1-1. (zie verslag hieronder).
Uitslagen zondagvoetbal 5 mei - 2e klasse E: Sarto-Uno Animo 0-3. 3e klasse B: SCO-DESK 1-3, TSC-Baardwijk 3-0, UVV'40-RWB 2-2.
Programma zaterdagvoetbal 11 mei - 3e klasse D: SSC'55-GVV'63, RFC-SV Capelle, Haaften-NEO'25.
Programma zondagvoetbal 12 mei - 2e klasse E: WSC-Uno Animo. 3e klasse B: DESK-Gilze, Bavel-RWB, Baardwijk-Waspik. 4e klasse C: Raamsdonk-Berkdijk, Blauw Wit'81-Boeimeer.

Meer berichten