WSC-aanvoerder Nicky van Ooijen, in het oranje/zwart, in zijn bekende stijl. De komende twee duels zijn bepalend voor WSC. Blijft de ploeg tweedeklasser of zakt het verder weg? Foto: Wout Pluijmert
WSC-aanvoerder Nicky van Ooijen, in het oranje/zwart, in zijn bekende stijl. De komende twee duels zijn bepalend voor WSC. Blijft de ploeg tweedeklasser of zakt het verder weg? Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Nog 180 minuten onzekerheid

  Sport

Nog 180 minuten regulier competitievoetbal. In de tweede klasse E en derde klasse B is nog lang niet beslist wie van onze regioclubs de degradatiedans ontspringen.

door Wout Pluijmert

WAALWIJK - Toch nog maar eens terug naar de situatie onder in de tweede klasse. Uno Animo had het zaterdagavond even heel moeilijk in Waalwijk, waar WSC aanvankelijk de beste kansen kreeg en zelfs twee strafschoppen onbenut liet. Maar de ploeg uit Loon op Zand heeft nu eenmaal de beschikking over Rick van Loon. Hij veegde met drie doelpunten al de aspiraties van WSC aan diggelen. Uno Animo, dat met 2-5, is met 28 punten nog niet helemaal veilig. Zondag komt titelkandidaat Cluzona, met topschutter Ruben Maas, naar De Klokkenberg. Een week later volgt ook nog eens de uitwedstrijd tegen Unitas'30, dat op die dag kampioen kan worden. Maar mogelijk is het huidige puntenaantal toch toereikend voor rechtstreekse handhaving.

WSC

De fervente WSC-aanhang weet dat het terug moet naar 1985 toen WSC voor het laatst derdeklasser was. Aan het eind van de twintigste eeuw was Waalwijks trots twee keer de nummer twee van de hoofdklasse B. Grote jaren voor WSC. De club heeft traditioneel de beste jeugdopleiding van de regio, maar dreigt na tien jaar eerste klasse, nu uit de tweede klasse weg te vallen

Nog twee wedstrijden, zondag naar Tilburg voor de clash met Sarto dat de punten eveneens nog goed kan gebruiken. Op de laatste speeldag, 26 mei, komt Hoeven naar Eikendonk. Met twee overwinningen kan WSC alle problemen van zich afspelen, met nederlagen is de ploeg de klos en is na 34 jaar weer derdeklasser. Dan volgt weer de derby tegen buurman Baardwijk. Rond de wedstrijd tegen Hoeven is er een feestje rond WSC-speler Roel Duquesnoy. Hij speelde weleens elders maar kwam tot 250 wedstrijden voor WSC en daarvoor wordt hij volgende week gehuldigd.

Berkdijk

Feest in Berkdijk dat vorige week DESK nog in verwarring bracht door de kampioensschaal van de buren uit Kaatsheuvel mee naar het Berkdijk-complex te nemen. Het kleinood werd op ludieke wijze op de middenstip terugbezorgd. Feest omdat Berkdijk, door drie treffers van Matthy Laros op Raamsdonk, zich ook volgend seizoen weer van het vierde-klasseschap verzekerd weet.

Een knappe zege van SSC'55, dat de hoop op behoud nog niet opgeeft.

Uitslagen zaterdagvoetbal 11 mei - 3e klasse D: SSC'55-GVV'63 1-0, RFC-SV Capelle 1-3, Haaften-NEO'25 2-5.

Baardwijk kon voor de zekerheid nog wel een puntje gebruiken. Voor Waspik was een driepunter heel, heel erg belangrijk om van onderuit wat omhoog te komen. Een minuut voor het einde leek dat ervan te komen toen Luuk Molenschot scoorde en de 1-2 op het bord aan de Olympiaweg leek te zetten. Dat ging na de aanvankelijke goedkeuring door de scheidsrechter niet door. De grensrechter van Baardwijk had een buitenspelsituatie vastgesteld. RWB is nu de rode lantaarndrager in de derde klasse B, maar dat kan na zondag allemaal weer anders zijn.

Uitslagen zondagvoetbal 12 mei - 2e klasse E: WSC-Uno Animo 2-5. 3e klasse B: DESK-Gilze 3-1, Bavel-RWB 4-1, Baardwijk-Waspik 1-1. 4e klasse C: Raamsdonk-Berkdijk 1-4, Blauw Wit'81-Boeimeer 5-2.

Programma zaterdagvoetbal 18 mei - 3e klasse D: Vuren-SSC'55, SV Capelle-Asperen, NEO'25-RFC.

Programma zondagvoetbal 19 mei - 2e klasse E: Sarto-WSC, Uno Animo-Cluzona. 3e klasse B: Waspik-Bavel, RWB-Oosterhout, Baardwijk-DESK. 4e klasse C: Berkdijk-Dussense Boys, Be Ready-Blauw Wit'81.

Meer berichten