De groep die gaat fietsen.
De groep die gaat fietsen. (Foto: roald johan)

Leerlingen Willem van Oranje College fietsen vijfdaagse voor goede doel

  Sport

Op maandag 24 juni om 07.00 staan 16 leerlingen en 8 begeleiders van het Willem van Oranje College aan het begin van een enorme uitdaging. Zij fietsen onder het motto "cycle4children" een vijfdaagse rondrit van ruim 700 kilometer door België en Nederland.

WAALWIJK - Aan het vijfdaagse project zitten een tweetal goede doelen gekoppeld t.w. ondersteuning van het team Finnspiration en het project "Willem goes Brasil". "We kiezen al jaren voor een doel dichtbij en een doel ver weg". Aan het woord is Bart van Veen, leraar Nederlands aan het Willem van Oranje College en fietsfanaat. Finnspiration is een project rond brugklas leerling Finn de Jong. Finnspiration probeert zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Het project "Willem goes Brasil" wil kansarme kinderen in Brazilië ondersteunen. Bij de vakschool, die is opgezet door een oud-docent van "het Willem" wordt een sport- en speelplaats gerealiseerd met het geld van "cycle4children".

Eddy Merckx

De eerste etappe voert de leerlingen naar Zottegem, een markante plaats uit de Ronde van Vlaanderen. Onderweg staat een ontmoeting gepland met niemand minder dan Eddy Merckx, die 50 jaar geleden z'n eerste Tour de France won. "Het zou een stunt zijn als we dit icoon en deze wielerlegende zouden kunnen ontmoeten. De tourstart in Brussel en onze eerste twee etappes zijn een hommage aan dit fenomeen", licht Van Veen toe.

Kasseistroken

Op dinsdag 25 juni lost burgemeester Jenne de Potter het startschot voor de tweede etappe. Op dag 2 en 3 fietsen de leerlingen van west naar oost 'dwars door België'. Ze maken daar kennis met de klassieke kasseistroken zoals de Paddestraat en de Muur van Geraardsbergen. De vierde etappe volgt het parcours van de Amstel Goldrace. Op vrijdag fietsen de leerlingen via de Kempen weer terug naar Waalwijk.

Wielertenue

De leerlingen dragen tijdens hun vijfdaagse een bijzonder wielertenue. Op het wielershirt staan meer dan 100 namen van bedrijven en particulieren, die zorgen voor een mooie opbrengst. Daarnaast steunen veel bedrijven "in natura" het fietsproject zodat het inschrijfgeld van €230,- overblijft voor de goede doelen.

Hoofddoelen

In 2019 organiseert het Willem van Oranje College het fietskamp "cycle4children" voor de 20e keer. De leerlingen hebben in maart hun tenue, fiets, helm en schoenen ontvangen en zijn intensief bezig met de voorbereidingen."Kinderen in beweging krijgen en kennis laten maken met deze mooie sport is één van de hoofddoelen", aldus Van Veen.

Sponsoring

Mocht u dit project willen ondersteunen? Neem dan gerust contact op via m.a.debie@wvoranje.nl.

Meer berichten