Waspik, uiteraard spelend in het traditionele blauw/wit, gaf tegen Bavel nog een keer vol gas. Het was niet genoeg voor de winst. Het werd 1-1. Foto: Wout Pluijmert
Waspik, uiteraard spelend in het traditionele blauw/wit, gaf tegen Bavel nog een keer vol gas. Het was niet genoeg voor de winst. Het werd 1-1. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Kunnen WSC en Waspik gaan stunten?

  Sport

Zondag loopt de spanning op sportpark Eikendonk hoog op. Als WSC niet wint van Hoeven degradeert het naar de derde klasse. Het is 34 jaar geleden dat WSC op dat niveau uitkwam.

door Wout Pluijmert

WAALWIJK - Maar het kan ook nog helemaal de andere kant op. Bij winst op Hoeven komen de Waalwijkers op 25 punten en dan kan het zomaar zijn dat de ploeg van trainer Norbert Rebsch over drie clubs heen springt. Hoeven is dan de klos en ook Zundert en JEKA hebben bepaald geen tegenstanders die het kunnen laten lopen. Als WSC zich veilig speelt of in elk geval P/D-wedstrijden mag gaan spelen, zal het feestje achteraf rond Roel Duquesnoy een stuk plezieriger zijn. De routinier wordt immers gehuldigd voor 250 wedstrijden in het WSC-shirt. Feest is er na afloop altijd bij Uno Animo. Zij spelen de uitwedstrijd in Etten-Leur bij Unitas'30, dat bij winst kampioen is. De ploeg uit Loon op Zand is veilig en trainer Kees van Loon weet dat zijn ploeg ook volgend seizoen tweedeklasser is.

Waspik

In de derde klasse B ligt de situatie erg gecompliceerd. Eén ding is heel duidelijk: als Waspik bij DESK verliest is het vierdeklasser. Het is de vraag of DESK er aan hecht om rekening te houden met de positie van de streekgenoot. Als DESK vol gas geeft kan Waspik daar waarschijnlijk niet in mee. Waspik heeft niets aan een punt, want dan is het ook de klos, dus zal trainer Eugène van der Heijden een list moeten bedenken. Waspik zal moeten scoren in Kaatsheuvel en dat is niet gemakkelijk, want de geel/blauwen krijgen nauwelijks doelpunten tegen. Als Waspik wint kan het zomaar ook ontsnappen aan P/D-wedstrijden.

RWB

Wat te denken van RWB. De Waalwijkers staan nog net op een veilige plaats. Bij winst in Tilburg op ZIGO, dat niet veilig is, kan RWB doorschuiven naar plaats acht. Bij een gelijkspel of verlies kan RWB de klos worden en rechtstreeks degraderen. De spanning moet bij de zeven clubs in het rechterrijtje ondraaglijk zijn.

Blauw Wit' 81

In de vierde klasse C sluit Blauw Wit'81 het seizoen af met een thuisduel tegen Chaam. Bij winst lijkt de ploeg verzekerd van een plaats in de nacompetitie omdat het dan periodekampioen is of de periode van mogelijk kampioen Be Ready overneemt. Blauw Wit'81, het clubke uit De Moer, kan zich dan voor het eerst opmaken voor promotie naar de derde klasse.

SV Capelle

De zaterdagclubs uit Sprang-Capelle sluiten ook het seizoen af. Alleen voor SV Capelle is er nog een toetje, want zij wonnen de 2e periodetitel en beginnen op 1 juni aan promotiewedstrijden. Zoals het er nu uit ziet zou De Zwerver uit Kinderdijk weleens de opponent kunnen worden. Een Engels aandoend stadionnetje waar het kan spoken.

SSC'55

Op sportpark Van Wijlen neemt SSC'55 voorlopig afscheid van de derde klasse. SSC'55 vierdeklasser! Dat is 54 jaar geleden. dat weten alleen nog leden van het eerste uur. Het toeval wil dat dorpsgenoot NEO'25 tijdens dit bizarre afscheid te gast is. 

Uitslagen

Uitslagen zaterdagvoetbal 18 mei - 3e klasse D: Vuren-SSC'55 6-2, SV Capelle-Asperen 2-2, NEO'25-RFC 1-0. 
Uitslagen zondagvoetbal 19 mei - 2e klasse E: Sarto-WSC 1-1, Uno Animo-Cluzona 0-1. 3e klasse B: Waspik-Bavel 1-1, RWB-Oosterhout 4-3, Baardwijk-DESK 0-3. 4e klasse C: Berkdijk-Dussense Boys 2-5, Be Ready-Blauw Wit'81 3-2. 

Programma

Programma zaterdagvoetbal 19 mei - 3e klasse D: SSC'55-NEO'55, Haaften-SV Capelle. 
Programma zondagvoetbal 26 mei - 2e klasse E: Unitas'30-Uno Animo, WSC-Hoeven. 3e klasse B: ZIGO-RWB, DESK-Waspik, Oosterhout-Baardwijk. 4e klasse C: Right'Oh-Berkdijk, Blauw Wit'81-Chaam.
 

Meer berichten