Actiefoto Bianca Schoenmakers, winnares van het Paard van Troje Pinksterconcours 2018 in de klasse ZZ.
Actiefoto Bianca Schoenmakers, winnares van het Paard van Troje Pinksterconcours 2018 in de klasse ZZ. (Foto: )

Paard van Troje Pinksterconcours bij Manege Pullens in Kaatsheuvel

  Sport

De hindernissen zijn gelakt en gepoetst, de springtuin en het parcoursterrein liggen er prima bij, ruiters zijn serieus aan het trainen en de vrijwilligers zijn druk in de weer om alles tip top in orde te maken. Kortom, het belooft weer een prachtig paardensportweekend te worden!

KAATSHEUVEL - De 41e editie van dit traditionele topspringconcours start op zaterdag 8 juni met een impulsrubriek BB om beginnende combinaties de gelegenheid te geven wedstrijdervaring op te doen op een groot en aangekleed concours. Aansluitend volgen de B-rubriek (aangeboden door Vente paardenvoeding) en L-rubriek (aangeboden Door Verosys).
Op zondag 9 juni 1e Pinksterdag wordt eerst de M-rubriek verreden (van Mossel Automotive). Daarna volgt de prestigieuze Ton van de Ven Bokaal in de klasse L (aangeboden door VTI-Voets Technical Automation).

Programma zondag

Zondagmiddag is het de beurt aan de hoogste klasses Z (aangeboden door DeHo Bouw) en ZZ (aangeboden door Ingenieurs Bureau Brabant). Ruiters uit de top en subtop van de Nederlandse paardensport zullen in deze twee toprubrieken al hun rijtechnische en strategische vaardigheden in moeten zetten om met hun indrukwekkende paarden het uitdagende parcours met hindernissen tot 1.35 meter hoog te kunnen bedwingen. Nadat de prijzen zijn verdeeld en de laatste ereronde van deze topsportdag is gegaloppeerd, is het tijd voor het spetterende Ruiterbal, met als thema de 'Faute (After)Party!

Programma maandag

Maandag 10 juni 2e Pinksterdag is het ponydag! Van stoere ruitertjes en hun stoere A-pony's, tot de meer geroutineerde D- en E-combinaties. Alle klassen en categoriën komen deze dag aan bod. Deze dag wordt afgesloten met het spectaculaire Pony Knockout Springen (aangeboden door Autobedrijf Vos Citroën). Twee combinaties strijden daarin tegen elkaar door een gespiegeld parcours te springen en degene die als eerste de finish weet te halen is door naar de volgende ronde, tot er maar één kampioen overblijft en de grote prijs wint! Ook deze editie van het Pinksterconcours zijn alle (reguliere) paarden- en ponyrubrieken aangemerkt als selectiewedstrijd voor het seizoensklassement 2019 van de KNHS Kring De Baronie.

Kom genieten

U bent natuurlijk alle drie de dagen van harte welkom op het Pinksterconcours bij Manege Pullens in Kaatsheuvel om deze spannende en spectaculaire paardspringsport van dichtbij te komen beleven, onder het genot van een drankje en hapje op het terras of langs de springtuin, en natuurlijk ook te feesten op het Ruiterbal! Kijk voor meer informatie op www.hetpaardvantroje.org.

Meer berichten