Voor RWB, hier op archiefbeeld tegen kampioen DESK, viel zondag het doek. Door de 0-2 nederlaag tegen Den Dungen degradeert de ploeg definitief naar de vierde klasse. Foto: Archief Wout Pluijmert
Voor RWB, hier op archiefbeeld tegen kampioen DESK, viel zondag het doek. Door de 0-2 nederlaag tegen Den Dungen degradeert de ploeg definitief naar de vierde klasse. Foto: Archief Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

WSC wil tweedeklasser blijven

  Sport

WSC heeft door een verdiende overwinning op RBC uit Roosendaal zicht op een langer verblijf in de tweede klasse. Er werd door WSC een 3-1 overwinning geboekt. Door de tweede overwinning achtereen lijkt het vertrouwen bij het team weer terug.

door Wout Pluijmert

WAALWIJK - De opening van het duel was voor de gasten uit Roosendaal, die zo snel mogelijk terug willen naar een hoger plan. Niet promoveren zou een tegenvaller zijn.
De Roosendalers wisten echter geen echte kansen te creëren. WSC was onzorgvuldig zodra het de bal had. Onverwacht werd het halverwege het eerste deel, op een snikheet sportpark Eikendonk, toch 1-0 voor de thuisploeg. Stijn van der Put kwam prima door aan de rechterkant en legde uitstekend terug op Rens van de Hout. Hij kwam goed vrij en drukte beheerst af. RBC leek even van slag en WSC nam het initiatief over. Na een half uur kwam WSC zelfs op 2-0 nadat Mounir Maamar werd aangetikt en de bal op de stip ging. Het slachtoffer eiste zelf de bal op en schoot vanaf elf meter onberispelijk raak.

Strafschop

Na de rust kwam RBC vechtend voor de laatste kans uit de kleedkamer en probeerde WSC vol onder druk te zetten. Dit leidde in de 48e minuut tot een strafschop voor RBC nadat de bal tegen de arm van een Waalwijkse verdediger werd geschoten. De 2-1 stond op het bord en RBC bleef jagen op de gelijkmaker. Het was echter toch WSC dat de beste kansen kreeg om het verschil weer naar die veilige marge van twee doelpunten te brengen. De keeper van RBC stond echter telkens de 3-1 in de weg. Na een mooie aanval van WSC, in de voorlaatste minuut, werd aanvoerder Nicky van Ooijen neergelegd en kon Maamar opnieuw aanleggen om zijn tweede strafschop van de middag ook binnen te schieten. Na deze 3-1 leek de wedstrijd gespeeld en zette RBC niet meer aan. Maandag speelt WSC uit bij Terneuzen.

Beter licht bij WSC

Bij WSC valt dinsdag tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering de beslissing over een investering voor betere verlichting op de natuurgrasvelden. De beide kunstgrasvelden zijn voorzien van duurzame LED-verlichting. Het bestuur heeft plannen om deze top verlichting ook op de grasvelden te plaatsen. Voor deze investering is goedkeuring van de leden nodig.

Blauw Wit'81

Voor RWB en Blauw Wit'81 is het nacompetitieavontuur al na negentig minuten voorbij. Blauw Wit'81 hoopte in Dordrecht tegen SC Emma een eerste stap naar promotie te zetten. Het hele dorp De Moer droomde al van een hernieuwd optreden in de derde klasse. Het sprookje ging ruw uit in het centrum van Dordt. Blauw Wit'81 was de wat betere ploeg maar SC Emma scoorde veel gemakkelijker. En omdat het in het voetbal nog altijd om het maken van doelpunten gaat, mag het aloude 108-jarige SC Emma door.

RWB

RWB kende een moeilijk seizoen, dat de ploeg op de laatste speeldag door een 2-0 nederlaag bij ZIGO onder de streep hield. Omdat Waspik geen punten pakte bij DESK, werd RWB rechtstreekse afzink naar de vierde klasse nog bespaard. Op De Gaard werd alles uit de kast gehaald om degradatie via de nacompetitie te voorkomen. De kans dat het zou lukken was met acht ploegen voor één plaats niet al te groot. Hoofdtrainer Ruud van den Heuvel haakte al na het verlies bij Zigo af en gaf het stokje over aan Alfons van der Pluijm en Nicky Ligtvoet. Zij moesten trachten met de tricolores drie wedstrijden te overleven. Tegen Den Dungen, dat met 0-2 won, was RWB meteen kansloos en is vierdeklasser.
 

Meer berichten