De twee damesteams van TLV de Langstraat.
De twee damesteams van TLV de Langstraat.

Stormachtig Triathlon Teamcompetitie TLV de Langstraat

  Sport

TLV de Langstraat (Maresia triathlonteam) was zaterdag 8 juni goed vertegenwoordigd in Weert waar de 2e wedstrijd plaatsvond van de Triathlon Teamcompetitie. Klapstuk van de dag was het team dat deelnam in de 2e divisie (Reinier Vos, Stefan de Laat, Thomas van der Kolk en Martijn Smits) dat derde werd!

WAALWIJK - De opening om 09.00 uur was voor het team uit de vierde divisie dat voor de start nog eens 10 minuten extra moest wachten en toen pas kennis kon maken met de woeste golven van 'Het blauwe meertje' dat vandaag meer grauw zag dan blauw. Na een barre zwemtocht pakten de mannen (Ton Sweep, Arno Winkelmolen, Maikel Rombouts en Arno Riethof) nog wel wat tijd op het fietsen.

Derde divisie

Om half elf startte vervolgens het team in de derde divisie waar Mark Kleinloog en Willem Jan van Klinken vanuit de achterhoede de strategie van de andere teams probeerden te doorgronden. Cees Frikkee probeerde van groep naar groep te fietsen en wonderlijk genoeg slaagde Mark er nog in Cees bij het lopen te passeren. Henrik Sellies viel helaas uit door onvoorziene pech.

Topzwemmers

De kracht van vandaag lag vooral bij de topzwemmers uit het 2e divisie team. Hun prestatie krijgt extra glans als je de zware (weers)omstandigheden in acht neemt. Na een uitstekend zwemnummer fietsten de mannen met een gemiddelde van boven de 40km/u en ook bij het lopen bleef het tempo straf; om en nabij de vier minuten op een kilometer met de 3e plaats als bekroning. Daarom: dikke chapeau en verdiende lof voor alle deelnemers, de bronzen winnaars in het bijzonder!

Dames

Na alle heren wedstrijden waren de dames aan de beurt. In de 2e divisie zijn, sinds dit jaar, twee teams van TLV de Langstraat actief. Dus 8 dames stonden hier aan de stormachtige start. Het was een individuele stayerwedstrijd dus ieder legde op haar eigen kunnen de wedstrijd af. Het blauwe meertje was nog steeds erg onstuimig wat het zwemmen van de 750 meter lastig maakte. Eenmaal uit het water moest er 18 kilometer gefietst worden waarbij wind mee heerlijk was maar tijdens het grote stuk tegenwind flink werd afgezien. Als afsluiting moest er nog 5,7 kilometer gelopen worden en liepen de dames al redelijk ver uit elkaar. Met eindtijden tussen de 1.15.06 uur en 1.27.53 uur is iedereen na alle tevredenheid gefinisht. Het eerste team (Inge Verhoeven, Emily Brekelmans, Roos Schoonderbeek en Chantal Timmermans) zijn als 16e geëindigd en het tweede team (Monique Haans, Marij Sweep, Mariëlle Sprangers en Catharina Peekstok) hebben een 25e plaats behaald. Over twee weken, op zaterdag 22 juni, staan alle dames en herenteams weer aan de start voor de 3e teamwedstrijd in Rotterdam.

Meer berichten