Voor trainer Norbert Rebsch zit zijn trainersloopbaan erop. Ook voor speler Roel Duquesnoy is het genoeg geweest. Foto: WSC
Voor trainer Norbert Rebsch zit zijn trainersloopbaan erop. Ook voor speler Roel Duquesnoy is het genoeg geweest. Foto: WSC (Foto: )

WSC ontsnapt in Zeeuws Vlaanderen

  Sport

WSC komt ook volgend seizoen uit in de tweede klasse, maar wat wankelden de manschappen van de stoppende trainer Norbert Rebsch in Terneuzen. De ploeg speelde negentig minuten met tien man, maar was na verlengingen en een penaltyserie toch de uiteindelijke winnaar.

door Wout Pluijmert

TERNEUZEN/WAALWIJK - WSC eindigde in de reguliere competitie net onder de streep en moest zich via P/D-wedstrijden in veiligheid spelen. Daarvoor rekende het vorige week in Waalwijk eerst af met RBC uit Roosendaal. Nu was een andere derdeklasser, Terneuzen, in Zeeuws-Vlaanderen de tegenstander. Al na vier minuten schoof Can Kiran de openingstreffer langs de Waalwijkse doelman Rodney Schrauwen. Hij tikte na ruim een half uur een Zeeuwse aanvaller aan en kreeg de rode kaart. De bal ging op de stip terwijl invaller-doelman Tom van Brakel zich opmaakte voor een invalbeurt. Zijn eerste heldendaad was het met de voet stoppen van de recht door het midden ingeschoten elfmetertrap van Kiran. Rebsch: "Ik vind dat voor Tom echt geweldig, want hij heeft ons als reserve het hele seizoen gesteund." WSC kwam drie minuten voor het eindsignaal langszij door Mounir Maamar, die eerder in de wedstrijd een strafschop onbenut liet. Rebsch: "Wij waren met tien man voetballend duidelijk beter dan Terneuzen maar konden dat niet in doelpunten uitdrukken." In de eerste verlenging zorgde Van Hout heel fraai voor de eerste voorsprong van WSC, maar na 110 minuten werd het door Devano Riemens gelijk zodat het op strafschoppen aankwam. Terneuzen kwam bij de vijfde strafschop op matchpoint. Hun beslissende, zevende strafschop, ging echter heel hoog over, waarna het Waalwijkse feest kon beginnen. Voor Norbert Rebsch zit het trainerschap erop. Hij gaat zich bij WSC met de jeugdopleiding bezighouden. Waalwijker Patrick Berkelmans - hij trainde eerder buurtclubs RWB, SV Capelle, Baardwijk en nu net klaar bij Nieuwkuijk - volgt hem op als hoofdtrainer van de oranje/zwarten.

Meer berichten