In aanloop naar de start van de competitie staan er voor RKC nog zes oefenwedstrijden op het programma. Zo kruist RKC in de allerlaatste oefenwedstrijd opnieuw de degens met NEC.
In aanloop naar de start van de competitie staan er voor RKC nog zes oefenwedstrijden op het programma. Zo kruist RKC in de allerlaatste oefenwedstrijd opnieuw de degens met NEC. (Foto: )

Programma voorbereiding RKC Waalwijk bekend

  Sport

RKC mag zich na alle festiviteiten rondom het promotiefeest op gaan maken voor de Eredivisie. Over anderhalve week begint het trainingskamp en op 24 juni starten de Waalwijkers met de eerste training. Daarna worden nog een zestal wedstrijden afgewerkt.

WAALWIJK - De openingswedstrijd van dit jaar wordt op zaterdag 6 juli gespeeld tegen Regioteam Waalwijk. Het complex van SV Capelle is aangewezen als locatie voor het treffen. Hierna zal een trainingskamp volgen. Tussen 8 en 13 juli strijkt de ploeg van Fred Grim namelijk neer in het Gelderse Galderen. Tijdens het trainingskamp staan ook hier nog twee oefenduels op het programma. Op 9 juli nemen de Geelblauwen het op tegen SDC Putten en op 12 juli kent het in het Belgische KV Mechelen haar tegenstander.
Wanneer RKC is teruggekeerd in Waalwijk vinden er in de voorbereiding nog een paar Brabantse onderonsjes plaats. Allereerst neemt RKC het op dinsdag 16 juli op tegen TOP Oss. Exact een week later wacht met NAC Breda een andere Brabantse derby. Op vrijdag 26 juli staat het laatste oefenduel op het programma. Dan zal NEC de tegenstander zijn.
RKC heeft in het afgelopen seizoen goede herinneringen overgehouden aan de confrontaties met deze eerstedivisionisten. Zo wist RKC tegen NEC in de eerste ronde van de Play-Offs een ogenschijnlijk onmogelijke 2-0 achterstand goed te maken door in eigen huis met 3-0 te winnen.

Meer berichten