Ook Davey van Balkom, hier nog scorend voor SV Capelle tegen Woudrichem, moet helaas stoppen met voetballen. Foto: Privé SV Capelle
Ook Davey van Balkom, hier nog scorend voor SV Capelle tegen Woudrichem, moet helaas stoppen met voetballen. Foto: Privé SV Capelle (Foto: Privéfoto SV Capelle)

SV Capelle moet opnieuw beginnen

  Sport

In een serie verhalen blikken wij deze zomer vooruit op het nieuwe voetbalseizoen. SV Capelle komt als eerste aan bod. De ploeg miste na een kwaliteitsimpuls promotie naar de tweede klasse en gaat met een grotendeels nieuwe selectie terug naar haar roots.

door Wout Pluijmert

SPRANG-CAPELLE - Trainer Antoin van Pelt leek met zijn groep in het afgelopen seizoen mee te gaan doen voor het kampioenschap. De ploeg pakte een periodetitel, maar kwam al voor de winterstop in de problemen omdat echte Sprangse spelers als Davey van Balkom en Jurgen van Selst (kapotte kruisband) door blessures wegvielen. Toen in februari de scorende spelers Onur Ulusan en Serhan Eyupoglu tegen een schorsing opliepen, kwam de klad er goed in, waarna de ploeg als zesde eindigde. In de nacompetitie vloog een aanvankelijk goed spelend SV Capelle er na een uitwedstrijd bij De Zwerver meteen uit. "Wij waren niet stabiel genoeg", vertelt Van Pelt. "De ene week scoorden wij een negen, vervolgens een drie. Als het scorend vermogen ons in de steek liet kwamen wij in de problemen. Bovendien verloren wij nog een aantal spelers en toen was het over, want wij waren geen team meer." Op 10 augustus begint Van Pelt met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Dan verwacht ik, in verband met vakanties, nog maar een halve groep. Bovendien zijn er veel spelers vertrokken en valt de selectie deels uiteen omdat een groep jongens in het derde elftal een vriendenteam gaat starten. Daarbij vertrekken zes spelers naar clubs als RWB, Veen, DESK en Berkdijk. Van Balkom en Van Selst zijn gestopt." Van Pelt krijgt er zeven spelers bij waaronder twee goede keepers bij. Hij ziet er niet tegenop om met die nieuwe groep te beginnen. "Dit is mijn club. Ik heb hier zelf lang gevoetbald en weet wat er in de club speelt. Er zitten jonge talenten achter. Ik zal moeten roeien met de riemen die wij nu hebben. Er is kwaliteit weg, maar ik hoop dat ik er werklust voor terugkrijg. Zo simpel is het richting volgend seizoen."

Meer berichten