Ter ere van het 25-jarig bestaan van TV Waesbeeck in Waspik voerde een aantal leden een ludiek stukje op over tennissen.
Ter ere van het 25-jarig bestaan van TV Waesbeeck in Waspik voerde een aantal leden een ludiek stukje op over tennissen. (Foto: )

TV Waesbeeck viert gouden jubileum

  Sport

Met 250 actieve leden is tennisvereniging TV Waesbeeck een grote sportclub in Waspik. Het ledenaantal was ooit hoger: bijna vijfhonderd leden. "Dat was ook wel erg veel", blikt voorzitter Barbera van Breemen terug. Zaterdag 6 juli viert TV Waesbeeck haar 50-jarig bestaan met een jubileumdag op het tennispark.

door Marcel Donks

WASPIK - Gelegen midden in de wijk, heeft TV Waesbeeck de uitstraling van een echte dorpsclub. Die uitstraling komt ook in het paviljoen voor, waar blijkt dat niet alleen elite lid is van de tennisvereniging. "Dat beeld was er vroeger wel eens, maar bij Waesbeeck is dat eigenlijk nooit van toepassing geweest", vertelt Van Breemen die sinds een jaar voorzitter is van de club. "Het mooie is dat juist iedereen hier lekker een balletje komt slaan. Uit alle hoeken van de Waspikse gemeenschap zijn mensen lid en het mooie is dat iedereen gewoon lekker met elkaar tennist. Hier is Waspik zijn we 'gewoon' en is tennis gewoon de leukste sport die er is."

Een aantal jaren geleden werd die stelling onderstreept door het feit dat TV Waesbeeck met bijna vijfhonderd leden de grootste sportvereniging van Waspik was. Maar de sport moest inboeten aan populariteit, meedeinend op de maatschappelijke golf. "Maar dat hebben we nooit als bedreiging gezien hoor. Het mooie van het ledenaantal wat we nu hebben, is dat iedereen altijd wel ruimte heeft om een balletje te slaan. We hebben zes kunstgranen die dus het hele jaar door bespeeld kunnen worden. Met een digitaal afhangsysteem is voor al onze leden meteen inzichtelijk wanneer er ruimte is. Op die manier hoeven we eigenlijk niemand teleur te stellen."

Wat Van Breemen en haar bestuur wel wat zorgen baart, is de afname van het aantal jeugdleden. Tennis is de tweede sport van ons land en geschikt voor alle leeftijden; dus ook met name voor de jeugd. "Daarom hebben we een speciale aanbieding voor kinderen die interesse hebben om te gaan tennissen. In de maand mei zijn er tennislessen op de basisscholen gegeven. Kinderen die enthousiast geworden zijn, krijgen in september vrijblijvend de mogelijkheid om via vier lessen buiten schooltijd tennissen nog leuker te gaan vinden. Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan."

Op zaterdag 6 juli houdt TV Waesbeeck in het kader van haar 50-jarig bestaan een jubileumdag. Van 14.00 uur tot 18.00 uur is er een programma op het tennispaviljoen aan de Wieldrechtstraat met onder andere clinics forehand / backhand, service / return, volley / smash en dubbelspel. Ook is er een servicemeter en is er prijsschieten. TMO verzorgt om 17.00 uur een ludieke demonstratiewedstrijd. "Kom gezellig langs op 6 juli. Wij zorgen voor een hapje en een drankje en brengen ons enthousiasme over de tennissport graag over. De demonstraties en clinics zijn prachtig om naar te kijken." Om 18.00 uur is er een diner voor genodigden waarna de feestavond voor leden start met medewerking van DJ Pim. Meer info: www.waesbeeck.nl.

Meer berichten