Dylan den Exter maakt zich op voor een avontuur in het zaterdagvoetbal: "Ik ben verdedigende middenvelder en bij Almkerk kwam een plekje vrij. Men wilde mij er graag bij hebben".
Dylan den Exter maakt zich op voor een avontuur in het zaterdagvoetbal: "Ik ben verdedigende middenvelder en bij Almkerk kwam een plekje vrij. Men wilde mij er graag bij hebben". (Foto: Wout Pluijmert)

Dylan den Exter kiest voor Van Seeters

  Sport

Aandacht voor de Waalwijkse buren van de Akkerlaan. RKC zit vol in de voorbereiding op de herstart in de eredivisie. Bij Baardwijk kiest speler van het jaar Dylan den Exter bij eersteklasser Almkerk voor een avontuur in het zaterdagvoetbal.

door Wout Pluijmert

WAALWIJK - Het zijn de echte buren van Akkerlaan nummer 2 en 4. Via een poortje van het Baardwijkse parkeerterrein stap je het supportershome van RKC onder de tribune binnen. Baardwijk leek tot de winterstop voor de prijzen te gaan. De ploeg stond zelfs even op plaats twee. Daarna kwam de klad erin en won Baardwijk nog maar één keer. Pas op de voorlaatste speeldag speelde Baardwijk zich veilig en komt daarom ook volgend seizoen weer in de derde klasse uit. Dit in tegenstelling tot RWB en Waspik, die naar de vierde klasse degradeerden.

Dylan den Exter is een kind van het 100-jarige Baardwijk. Hij werd op jonge leeftijd door Willem II gehaald. Nadat hij daar afviel koos hij voor overbuurman eersteklasser WSC. "In het seizoen dat WSC en Baardwijk in de tweede klasse tegen elkaar uitkwamen ben ik naar Baardwijk teruggekeerd."

Achterstand

Na elke wedstrijd wordt bij Baardwijk afwisselend door supporters en technische staf een top drie gekozen. Van daaruit ontstaat de 'Man of the Match'. Aan het einde van het seizoen worden de punten getotaliseerd en komt er een 'Speler van het Jaar' uit. "Ik had wel het gevoel dat ik ervoor in aanmerking kon komen omdat ik een aantal keren 'Man of the Match' ben geweest. Vooral bij thuiswedstrijden is dat leuk, want dan ga je na afloop in de bestuurskamer met de 'Pupil van de Week' op de foto. Ik begon met een achterstand omdat ik aanvankelijk niet alles speelde nadat ik een jaar eerder was gerevalideerd van een kruisbandoperatie." De 22-jarige Den Exter genoot van de waardering. "Vooral ook omdat ik na die blessure van zover ben moeten komen." Hij kijkt uit naar het avontuur bij Almkerk. Den Exter viel op tijdens de ontmoetingen met TSC. Daar was Ad van Seeters trainer. De inwoner van Raamsdonksveer maakt de stap naar Almkerk. "Kennelijk heb ik in die wedstrijden indruk gemaakt, omdat Van Seeters mij vroeg op gesprek te komen. Ik ben verdedigende middenvelder en bij Almkerk kwam een plekje vrij. Men wilde mij er graag bij hebben. Net voor mijn vakantie hebben wij een kennismakingsbijeenkomst gehad. Ik kreeg er een goede indruk en bovendien ken ik er wat jongens zoals Steven Molenschot, die eerder voor Waspik uitkwam."

RKC bouwt rustig op

Op 16 juli speelt RKC een oefenwedstrijd tegen TOP Oss. Een week later, 23 juli, gaat het naar het gedegradeerde NAC Breda. Op 26 juli volgt een bezoek aan NEC. Dan moet de ploeg klaar zijn voor de start van het hernieuwde avontuur in de eredivisie, dat op 3 augustus in Venlo begint tegen VVV. De eerste thuiswedstrijd is op zondag 11 augustus tegen AZ. RKC gaat met een begroting van 7.1 miljoen euro de eredivisie in. Dat is bijna het dubbele van wat de club het afgelopen seizoen in de eerste divisie had te besteden. Die plus komt vooral uit de verhoogde bijdrage uit tv-gelden. Met Fred Grim beschikt RKC over een trainer met een realistische kijk op het gebeuren. De ploeg, komend seizoen met naam Willy Naessens op de voorkant van het shirt, oefende al tegen een Waalwijkse amateurselectie en won met 18-0. Van hoofdklasser SDC Putten werd met 8-0 gewonnen. In Putten was er al sprake van meer weerstand.

Meer berichten