Larry van Ommen behoort tot de moderne trainers die in hun vak gebruikmaken van de laptop. Ook het KNVB-handboek en natuurlijk de bal zijn onmisbaar. Foto: Wout Pluijmert
Larry van Ommen behoort tot de moderne trainers die in hun vak gebruikmaken van de laptop. Ook het KNVB-handboek en natuurlijk de bal zijn onmisbaar. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Trainersdebuut Larry van Ommen

  Sport

Het zit de 35-jarige Larry van Ommen in zijn voetballeven mee. Doelstellingen voor langere termijn komen in een stroomversnelling. Zijn wens om ooit bij 'zijn' RWB als trainer aan de slag te gaan gaat volgende week donderdag al in.

door Wout Pluijmert

KAATSHEUVEL – Als jong talent werd Van Ommen al door RKC gehaald. Op zijn achttiende werd hij met RWB kampioen. Hij promoveerde in de zaal met VDL naar de eredivisie. Na zijn overstap naar Dongen werd hij ook daar kampioen en promoveerde naar de hoofdklasse. Op het veld werd hij ook nog eens kampioen met WSC. Dongen was hem niet vergeten en haalde hem vorig jaar binnen als assistent-trainer. Toen Ruud van den Heuvel in april 2019 bij RWB aangaf zijn contract voor het seizoen 2019-2020 in te leveren, kwam Van Ommen in beeld. RWB degradeerde na vier seizoenen derde klasse. Larry van Ommen baalt natuurlijk van die degradatie. "Dit is van jongs af aan mijn cluppie. Mooi dat ik een overeenkomst voor drie jaar kon tekenen."

Bovenin meedraaien

Heel eerlijk: "Voor mijzelf als beginnend trainer is het misschien niet eens zo verkeerd om in de vierde klasse te beginnen. Ik hoop met RWB bovenin mee te kunnen gaan draaien. Binnen die drie jaar moet RWB zeker terug naar de derde klasse. Als het al na een jaar gebeurt is dat natuurlijk prima voor de club."

Larry van Ommen krijgt voormalig prof Fachri Tuasamu als assistent-trainer, Erik Kuijsten begint als keeperstrainer. Er zijn zeven spelers vertrokken of gestopt, maar daar staat de komst van negen spelers tegenover. Van Ommen en Tuasamu hebben hun netwerk gebruikt om de selectie van RWB een impuls te geven. "Ik heb de nieuwe jongens benaderd en er gesprekken mee gevoerd. Bij sommigen bestond er twijfel maar zij zijn uiteindelijk wel gekomen." Nieuw zijn: Onur Ulusan, Vedad Hadzic, Thomas Klijn en Serhan Eyupoglu (allen SV Capelle), Alex Huijps (WSC), Mickey van Boxtel (SC 't Zand), Abdullah Gül (Willem II-amateurs), Emre Deniz (FC Tilburg) en Tijs Fleming (SP Lochem).

Speelwijze

Uiteraard denkt Van Ommen na over welke speelwijze het best bij het nieuwe RWB past. "Ik ben realist. Natuurlijk wil ik mijn ploeg aanvallend laten voetballen. Ik ben een voorstander van het 1-3-4-3-systeem. In mijn kampioensjaar bij Dongen speelden wij dat systeem ook. Maar eens zien of ik een dergelijk systeem ook bij mijn ploeg kan inslijpen." RWB gaat via de VoetbalTV App werken met cameraopnames van de wedstrijden. "Het is fijn om later met de spelers de momenten te analyseren met behulp van beelden. Het is straks mogelijk dat ik ze via de app beelden ga toesturen. Jonge, maar ook ervaren spelers, kunnen hier hun voordeel mee doen."

Bekervoetbal

De clubs beginnen het seizoen zoals gebruikelijk met drie bekerwedstrijden. De eerste- en tweedeklassers treffen elkaar in categorie A. In deze poules gaan twee teams door naar de knock-outfase. In categorie B loopt het over van de derby's.

Categorie A - Poule 55: Emplina, Nivo Sparta, Roda Boys/Bommelerwaard, WSC. Poule 56: Oirschot Vooruit, Nemelaer, Real Lunet, Uno Animo. Poule 58: DESK, EVVC, HVCH, Wilhelmina'26.

Categorie B - Poule 7: HHC'09, SV Capelle, Were Di, Vlijmense Boys. Poule 26: GDC, Haarsteeg, SVG, Waspik. Poule 45: The White Boys, ZIGO, WSJ, Willem II. Poule 59: Jong Brabant, RKDVC, Blauw Wit'81, Berkdijk. Poule 61: SSC'55, SV Reeshof, WDS'19, TSV Gudok. Poule 73: Olympia'60, Baardwijk, NEO'25, RWB.

Meer berichten