Uno Animo-aanvaller Bodie Scholten glijdt hier langs twee tegenstanders. De club uit Loon op Zand leidt steeds weer talenten op om het eerste elftal op tweede-klasseniveau te houden. Archieffoto: Wout Pluijmert
Uno Animo-aanvaller Bodie Scholten glijdt hier langs twee tegenstanders. De club uit Loon op Zand leidt steeds weer talenten op om het eerste elftal op tweede-klasseniveau te houden. Archieffoto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Uno Animo blijft doorselecteren

  Sport

De bal gaat weer rollen. Ook de regionale voetbalclubs hervatten de trainingen en richten zich op het nieuwe voetbalseizoen. De competitie start op zondag 22 september. Kees van Loon, de ervaren trainer van tweedeklasser Uno Animo, legt uit waar hij met zijn club naartoe wil.

door Wout Pluijmert

LOON OP ZAND - Van Loon weet dat hij vijf tot zes weken nodig heeft om zijn groep spelers klaar te stomen voor de competitie. Daaraan voorafgaand heeft hij nog drie weekeinden met bekerwedstrijden, tegen Real Lunet (1/9), Oirschot Vooruit (8/9) en als laatste in de voorbereiding uit bij Nemelaer op 15 september. Eerder oefent Uno Animo op 20 augustus tegen Gudok. "Wij spelen nog thuis tegen het NEO'25 van voormalig Uno Animo-trainer Stefan Brok."

Komende maandagavond roept Van Loon zijn selectie voor het eerst bij elkaar. "Voor mijzelf is het voor het eerst dat ik niet in mijn vakantie hoef te beginnen. Wij hebben de vakantie er al even opzitten. Heerlijk een paar weken in Griekenland geweest. Nu heb ik er echt zin in om weer met de trainingen te beginnen. Wij starten met 36 spelers voor de eerste 2 selecties. Ik verwacht maandag negentig procent van de spelers op de training. Dat is een knap aantal in de tweede week van augustus."

Mooi afscheid

Bij Uno Animo is doorgaans weinig verloop. Twee spelers hebben een mooi afscheid gekregen, Nick de Raad en Dennis Douadi zijn na twaalf jaar trouwe dienst gestopt. Van Loon: "Wij zijn nu al aan het doorselecteren en hebben daarom drie jonge spelers vervroegd vanuit de JO19 overgeheveld naar de A-selectie. Wij moeten anticiperen op de toekomst. Onze selectie herbergt nogal wat spelers die al lang meelopen. Uno Animo is geen vereniging die spelers van elders haalt, dus zullen wij op tijd jeugd moeten inpassen. Daar gaan wij nu al de nadruk op leggen."

Tegenaan

Uno Animo speelde zich in mei, na een wisselvallig seizoen, bijtijds veilig. "Na een uiterst slechte seizoenstart hebben wij ons in het middendeel van het vorig seizoen goed hersteld. Doelstelling is nu om wat plaatsen hoger te eindigen. Dat zou met een relatief kleine club met 600 leden knap zijn. Vergis je niet, want concurrenten als Sarto, DESK en VOAB hebben meer dan 1200 leden. Wij proberen met onze eigen jongens in de tweede klasse stand te houden en dat lukt ons nu al bijna tien seizoenen. Het is steeds weer een uitdaging om op dit niveau te blijven. Daar moeten wij voor op de toppen van onze tenen lopen." Van Loon weet als geen ander dat er in deze tweede klasse E clubs zijn die flink in de buidel tasten om op dit niveau te spelen. "Dat is hun goed recht hoor, maar wij moeten daar wel met jeugdig elan tegenaan boxen. DESK is terug in onze competitie en daar zal vooral onze penningmeester blij mee zijn. Wij verwelkomen ze van harte. Met WSC, Sarto, FC Tilburg en VOAB hebben we nog wat regioteams in deze klasse. Ook TSC is niet al te ver weg. Heel jammer dat SVSSS uit Udenhout er niet is bijgekomen."

Als Kees van Loon naar de favorieten voor promotie wordt gevraagd, hoeft hij niet lang na te denken. "Cluzona uit Wouw heeft het vorig seizoen net niet gered en daar is niets veranderd. Die gaan weer goed meedoen. FC Tilburg komt uit de eerste klasse en neemt die ervaring mee. Ik verwacht dat DESK goed gaat meedraaien en VOAB is aan haar stand verplicht om nu ook eens bovenin mee te gaan doen."

Meer berichten