RKC wacht zondag een krachtmeting met FC Twente. De laatste overwinning  van RKC op de Tukkers staat nog vers in het geheugen. Op 1 april van dit jaar won RKC in Waalwijk met 4-1.
RKC wacht zondag een krachtmeting met FC Twente. De laatste overwinning van RKC op de Tukkers staat nog vers in het geheugen. Op 1 april van dit jaar won RKC in Waalwijk met 4-1. (Foto: )

RKC speelt zondag uit tegen FC Twente

  Sport

Aanstaande zondag speelt RKC Waalwijk de tweede uitwedstrijd van het seizoen. In Enschede treft het mede-promovendus FC Twente. De Tukkers zijn het seizoen goed begonnen en willen dit uiteraard graag voortzetten, waar RKC op zoek gaat naar de eerste punten.

WAALWIJK - Afgelopen week werd er in het eigen Mandemakers Stadion geopend tegen AZ. De Geelblauwen wisten net als in Venlo een prima eerste helft op de mat te leggen. Het was veelvuldig aan de bal, maar de kansen werden niet benut. De Alkmaarders leken in de eerste helft dan ook de wedstrijd naar zich toe te trekken door twee doelpunten van Oussama Idrissi. Doelman Etienne Vaessen werd bovendien voortijdig gewisseld, nadat zijn hoofd in botsing was geraakt met het been van AZ-aanvaller Myron Boadu. Na rust moest RKC ook nog eens onverhoopt verder met tien man. Scheidsrechter Lindhout zond Juriën Gaari weg na een stevige tackle, maar het Mandemakers Stadion was terecht verbaasd over de zware straf. RKC leek vlak na de rode kaart een penalty te krijgen na duidelijk hands van AZ-verdediger Stijn Wuytens. Daar waar de bal op de uitgestrekte arm terechtkwam, wuifde Lindhout de situatie weg. Hierna probeerde RKC nog de aansluitingstreffer te forceren, maar lukte dat niet. AZ vertrok deze middag dan ook als koploper uit Waalwijk door de 0-2 zege.

Uit tegen FC Twente

Komend weekeinde wacht alweer de volgende wedstrijd tegen FC Twente. In de Grolsch Veste treffen de Geelblauwen de regerend kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. De Tukkers zijn het seizoen uitstekend begonnen met vier punten uit de eerste twee duels. In de eerste speelronde wist het in eigen huis knap PSV op een gelijkspel te houden, terwijl vorige week met 1-3 werd gewonnen bij FC Groningen.

Keito Nakamura

Belangrijke pion in het elftal in nieuweling Keito Nakamura. De Japanner trof in beide duels één keer doel, waardoor hij één op één loopt dit seizoen. Het talent dient dus zeker in de gaten gehouden te worden door de Waalwijkse defensie.
RKC en FC Twente troffen elkaar over alle competities gezien tot nu toe 54 keer. Van deze edities eindigde 14 in een Geelblauwe driepunter, tegenover 23 Twentse zeges en 17 gelijke spelen. Patrick van Diemen is de meest scorende RKC'er tegen FC Twente. Hij vond vijfmaal het doel tegen de Tukkers. De laatste overwinning op FC Twente was ook gelijk de laatste wedstrijd dat beide ploegen elkaar troffen. In Waalwijk werd op 1 april van dit jaar met 4-1 gewonnen van de toenmalige koploper. De laatste overwinning in Enschede dateert van 13 mei 2012 toen de finale van de Play-Offs om Europees voetbal werd bereikt.
RKC en FC Twente trappen zondag om 14.30 uur af in de Grolsch Veste. Deze wedstrijd is live te volgen via FOX Sports en het Twitter-kanaal van RKC.

Meer berichten