De spelersgroep van The White Boys-trainer Theo Lucius maakt de eerste trainingsmeters. De oud-international, geeft zelf het goede voorbeeld. Het ambitieuze project is nu echt begonnen. Foto: Wout Pluijmert
De spelersgroep van The White Boys-trainer Theo Lucius maakt de eerste trainingsmeters. De oud-international, geeft zelf het goede voorbeeld. Het ambitieuze project is nu echt begonnen. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

The White Boys staat in de steigers

  Sport

Het ambitieuze The White Boys maakt zich op voor een doorstart met het eerste standaardelftal. Zondag werd onder leiding van oud-international Theo Lucius begonnen met de voorbereiding op het seizoen. Hij heeft zeven weken om een volledig nieuwe spelersgroep klaar te stomen voor de seizoenstart in de vijfde klasse.

door Wout Pluijmert

WASPIK - Sebas Sluijmers, het brein achter het project The White Boys, kijkt vanaf de rand van het hoofdveld in Waspik-Boven tevreden toe. De club, die in zwaar weer verkeerde, staat weer in de steigers. In april 2019 overtuigde Sluijmers tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering de leden van de kleine, maar oergezellige voetbalclub, dat zijn plan kans van slagen heeft. "Ik liep al veel langer met het plan rond om een voetbalclub over te nemen. Een BVO overnemen was niet haalbaar, maar ik kwam in gesprek met meerdere amateurclubs. Het is The White Boys geworden omdat ik hier in Waspik bijna vanaf nul kan beginnen. Er was bijna niets meer. Ik breng een voor vijfde-klasseniveau prima selectiegroep. Met Theo Lucius (ex-PSV en -Feyenoord) staat er een prima trainer voor de groep. Er is er ook een florerende jeugdafdeling met acht teams, waarvan de meeste teams op divisieniveau kunnen spelen."

Geen luchtkasteel

Sluijmers - hij is ook voorzitter van de club - noemt het zeker geen luchtkasteel. Ik heb steun van een grote groep sponsors, die allemaal meerjarige contracten zijn aangegaan." Sluijmers vraagt nog even wat tijd maar nodigt nu al iedereen uit om op 20, 21 of 22 september naar sportpark De Lindenheuvel te komen. "De jeugdteams spelen dan hun wedstrijden en voor ons standaardteam begint op die zondag de competitie." Dan moet ook de accommodatie grotendeels op orde zijn. Wie nu het sportpark opkomt weet al niet wat hij ziet. Het clubgebouw kreeg door inzet van vrijwilligers een facelift. "Dat is wat ik zo in deze club waardeer. Ik kan dit niet alleen. Daar heb ik steun van de leden voor nodig."

Nieuw tenue

Langs het hoofdveld staan nieuwe dug-outs. Daarin komen luxe leren stoelen. Binnenkort zal het veld worden omzoomd met vijftien meter lange reclameborden. Het eerste elftal bestaat uit spelers die via het netwerk van Sluijmers naar Waspik zijn gekomen. Zondag was de groep al bijna compleet. Eerst werd de nieuwe kleding uitgezocht. The White Boys gaat in smetteloos wit met een gouden bies spelen. Het team verloor dinsdag de oefenwedstrijd tegen eersteklasser GRC 14 met 5-0.

Waalwijk Cup

Op 22, 23 en 24 augustus organiseert v.v. Baardwijk het traditionele toernooi om de Waalwijk Cup. Het jeugdtoernooi is eerder al in januari gespeeld. Deelnemers bij de vrouwen: Baardwijk, RWB, SSC'55, NEO'25, SV Capelle, Waspik. Deelnemers bij de mannen: Baardwijk, RWB, SSC'55, NEO'25, SV Capelle, WSC, The White Boys, Waspik. Programma 22 augustus vrouwen: 19.00 uur SSC'55-SV Capelle, RWB-Baardwijk. 19.45 SV Capelle-Waspik, NEO'25-RWB. 20.30 Waspik-SSC'55, Baardwijk-NEO'25. Programma 23 augustus mannen: 19.00 uur Waspik-Baardwijk, SSC'55-The White Boys. 19.45 RWB-SV Capelle, NEO'25-WSC. 20.30 The White Boys-Waspik, Baardwijk-SSC'55. 21.15 WSC-RWB, SV Capelle-NEO'25. Programma 24 augustus mannen: 12.30 uur Baardwijk-The White Boys, Waspik-SSC'55. 13.15 RWB-NEO'25, SV Capelle-WSC. Vanaf 14.00 uur kruisfinales vrouwen en mannen. Finale mannen om 16.00 uur.

Meer berichten