De Waspikse biljarter Dingeman Picocrie werd vrijdag gehuldigd in Den Bolder voor het behalen van het Nederlands Kampioenschap driebanden. Hij speelde voor de gelegenheid een demonstratiewedstrijd.
De Waspikse biljarter Dingeman Picocrie werd vrijdag gehuldigd in Den Bolder voor het behalen van het Nederlands Kampioenschap driebanden. Hij speelde voor de gelegenheid een demonstratiewedstrijd. (Foto: )

Nederlands Kampioen Dingeman Picocrie gehuldigd

  Sport

Waspikker Dingeman Picocrie (76) is in juni in Boxtel tijdens de Nederlandse Kampioenschappen driebanden eerste klas recreanten dagcompetitie op de eerste plaats geëindigd. Zijn trotse collega's van Biljartvereniging Den Bolder huldigden hem vrijdag op gepaste wijze.

WASPIK - Door het winnen van het persoonlijk kampioenschap van district Midden-Brabant bereikte hij de eindstrijd in Boxtel. De finale werd een spannende strijd die Dingeman uiteindelijk in zijn voordeel besliste. Biljartvereniging Den Bolder schreef al eerder geschiedenis. In 2011 haalde het eerste team de Nederlandse titel bij de veteranen libre; Jan Akkerman werd Nederlands Kampioen en Dingeman Picocrie zette in 2015 een imposant clubrecord van 25 caramboles bij het driebanden neer. Nu dus de Nederlandse titel bij het Driebanden.

"We zijn supertrots op Dingeman", vertelt Ruud Vernaeve namens BV Den Bolder. "Hij is een zeer gewaardeerd en waardevol lid van onze vereniging. Niet alleen heeft hij een positieve, stimulerende uitstraling: hij blijft een uitermate bescheiden man. Hij geeft zelfs adviezen aan tegenstanders; commentaar op arbiters of tegenstanders heeft hij nooit." Een kampioen dus die vrijdag in het zonnetje werd gezet.

Meer berichten