Na een zinderend slot waarin RKC in de allerlaatste seconden van de extra tijd de 3-3 maakte, vertrokken de Geelblauwen uiteindelijk toch nog met een verdiend punt uit Enschede. Foto: ProShots
Na een zinderend slot waarin RKC in de allerlaatste seconden van de extra tijd de 3-3 maakte, vertrokken de Geelblauwen uiteindelijk toch nog met een verdiend punt uit Enschede. Foto: ProShots (Foto: ProShots)

RKC ontvangt zondag ADO Den Haag

  Sport

Met het spektakelstuk van afgelopen zondag nog vers op het netvlies, is het alweer tijd om vooruit te kijken naar de wedstrijd van deze week. Zondag 25 augustus om 12.15 uur wacht voor RKC Waalwijk de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen ADO Den Haag. Nu het eerste punt van dit Eredivisieseizoen binnen is, gaat de ploeg in het eigen Mandemakers Stadion vol op jacht naar de eerste drie punten.

WAALWIJK - Menig fan zal afgelopen zondag gedacht hebben dat RKC de Grolsch Veste zou gaan verlaten met een zure nederlaag, maar een slotfase die vergelijkbaar was met die in Deventer van afgelopen seizoen zorgde ervoor dat er toch een punt meeging naar Waalwijk (3-3). Het hoogtepunt van de spannende wedstrijd was ongetwijfeld de goal van RKC-middenvelder Anas Tahiri, die samen met teamgenoten Paul Quasten en Saïd Bakari op de zogenoemde 'Tiki Taka' wijze door de verdediging van FC Twente heen combineerde en vervolgens de 0-1 binnenschoot. Deze schitterende teamgoal werd nog meermaals uitgemeten in verschillende media en zal de ploeg het nodige vertrouwen geven voor de thuiswedstrijd van aankomend weekend tegen ADO Den Haag.

Puntloos ADO

Waar RKC dus wat vertrouwen tankte, liet ADO het na om in eigen huis de eerste punten te pakken tegen Sparta. Zodoende komt de ploeg uit Den Haag naar Waalwijk en moet het nog op zoek naar de eerste punten van dit seizoen. De ploeg van Fons Groenendijk verloor deze zomer met Abdenasser El Khayati hun beste speler en zag daarnaast nog een handvol spelers vertrekken. Met de komst van Michiel Kramer en Bilal Ould-Chikh hoopt ADO ook dit seizoen de degradatiestrijd te ontlopen.

Statistieken

De statistieken van eerdere ontmoetingen in de Eredivisie spreken in het voordeel van RKC. Van de 11 eerdere ontmoetingen in Waalwijk wist RKC er 7 te winnen, eindigde het 1 keer gelijk en won ADO er 3. De laatste ontmoeting tussen deze ploegen in het Mandemakers Stadion dateert van 9 maart 2014. Deze wedstrijd eindigde in 1-1 door doelpunten van Romeo Castelen (RKC) en Roland Alberg (ADO). Vijf jaar later zijn er nog steeds spelers in beide selecties die deze wedstrijd mee hebben gemaakt. Bij RKC is dit Ingo van Weert en bij ADO Dion Malone, Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers, Wilfried Kanon, Robert Zwinkels, Danny Bakker en Michiel Kramer.

Topper

Een week na de wedstrijd tegen ADO Den Haag komt de eerste topclub op bezoek in Waalwijk. Op 1 september om 20.00 uur wordt er afgetrapt bij de wedstrijd RKC Waalwijk - PSV Eindhoven. De kaartverkoop voor deze wedstrijd is afgelopen maandag gestart. Kijk voor meer informatie op www.rkcwaalwijk.nl.

Meer berichten