Baardwijk won op bezoek bij RWB met 1-2.
Baardwijk won op bezoek bij RWB met 1-2.

RWBloopt in Baardwijk val

  Sport

In de poulefase van de KNVB-beker werd zondag de wedstrijd RWB – Baardwijk gespeeld. Nadat NEO'25 op zaterdag had gewonnen van Olympia'60, had alleen de winnaar van deze derby nog kans om door te gaan naar de knock-out fase van de beker. Met de 1-2 winst is er voor Baardwijk nog hoop, maar dan moet RWB aanstaande zaterdag wel winnen bij NEO'25 en Baardwijk zelf met liefst ruime cijfers winnen van Olympia'60.

WAALWIJK - Baardwijk was naar Besoyen gekomen met de opdracht van trainer Emiel Heefer om het achterin dicht te houden, ver in te zakken en te proberen de stand zolang mogelijk op 0-0 te houden. Dat zag er in het eerste half uur niet naar uit want RWB voetbalde goed en kreeg ook de ene na de andere kans. Als RWB in die fase had gescoord dan had de Baardwijk tactiek in de prullenbak gekund en was het waarschijnlijk een heel andere wedstrijd geworden. Doordat de voorwaardsen van RWB echter het vizier nog niet op scherp hadden staan bleef Baardwijk overeind en was het bij rust nog steeds 0-0.

Ongeduldig

Na rust was het spelbeeld hetzelfde, maar werd het voor RWB steeds moeilijker om in de kleine ruimtes die er waren een opening te vinden. RWB begon daarom steeds meer risico te nemen werd ongeduldig en voetbalde met steeds meer mensen voor de bal. Dat laatste speelde Baardwijk in de kaart want rond de 60e minuut speelde Baardwijk tot twee keer toe een counter perfect uit en waren het Rob van Ravenstein en Bart Rombouts die er voor zorgden dat Baardwijk zomaar met 0-2 voor stond.

Spelhervatting

Baardwijk hoefde door de confortabele voorsprong dus geen risico meer te nemen en maakte de ruimtes alleen maar kleiner. Dat de 1-2 uit een spelhervatting tot stand kwam was dus niet zo raar. Voor de 1-2 die in de 70e minuut uit een corner werd gemaakt tekende invaller Bram van Iersel. In de slotfase probeerde RWB het nog wel en dirigeerde trainer Larry van Ommen laatste man Serhan Eyupoglu naar de spitspositie, maar verder dan een afgekeurde goal kwam RWB niet meer.

Programma zaterdag

Zaterdag 14 september worden in Groep 2-73 dus de laatste wedstrijden gespeeld. Baardwijk speelt uit tegen Olympia'60 en RWB gaat op bezoek bij de buren op De Gaard, NEO'25. Beide wedstrijden beginnen om 17.00 uur.

Meer berichten