RKC liet in de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen PSV opnieuw zien dat de ploeg goed en verzorgd kan voetballen. Het wordt echter wel tijd dat het team zichzelf gaat belonen. Foto: ProShots
RKC liet in de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen PSV opnieuw zien dat de ploeg goed en verzorgd kan voetballen. Het wordt echter wel tijd dat het team zichzelf gaat belonen. Foto: ProShots (Foto: Alexander de peffer)

RKC kruist de degens met PEC Zwolle

  Sport

Komende zondag is RKC Waalwijk er alles aan gelegen om de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen. De ploeg van trainer Fred Grim krijgt elke week de complimenten voor het goede voetbal wat ze op de mat leggen, maar het leverde tot nu toe te weinig op. Met PEC Zwolle treft RKC zondag een ploeg die ook nog zoekende is naar de juiste afstemmingen en zodoende is er van alles mogelijk in het MAC³PARK Stadion in Zwolle.

WAALWIJK - De afgelopen week heeft RKC Waalwijk zichzelf in alle rust kunnen voorbereiden op het competitieduel van komende zondag. De ploeg speelde op woensdag 4 september in het eigen Mandemakers Stadion een oefenwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De vaste kern van het eerste elftal met aanvullingen vanuit het tweede team verloor uiteindelijk nipt met 3-4. De nieuwste aanwinst Clint Leemans maaktet in deze doelpuntrijke wedstrijd zijn eerste minuten in het shirt van de Geelblauwen.

Dylan Vente

Ondanks de vier tegengoals was het oefenduel een prima test. Zo lieten de nieuwe aanvallende krachten van RKC Waalwijk een goede indruk achter. Dat was de afgelopen weken ook al het geval. Zo was spits Dylan Vente een sterk aanspeelpunt in de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen PSV en leverde Stanley Elbers enorm veel dreiging af vanaf de linkerflank. RKC Waalwijk kwam hierdoor makkelijker tot kansen dan in eerdere wedstrijden.

PEC Zwolle

Met PEC Zwolle treft RKC een ploeg die op dit moment met vier punten 15e staat in de Eredivisie. De Zwollenaren pakten twee weken geleden hun eerste drie punten uit bij FC Emmen na een stroeve start van het seizoen. PEC Zwolle zag in de zomer trainer Jaap Stam vertrekken naar Feyenoord en stelde met John Stegeman zijn opvolger aan. De club trok bovendien meerdere spelers aan die elders hun kwaliteiten hebben laten zien, zoals Xavier Mous, Thomas Bruns en niet te vergeten Reza Ghoochannejhad.

Programma

Na de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle wacht er op zaterdag 21 september opnieuw een uitwedstrijd voor RKC Waalwijk. Op Het Kasteel in Rotterdam is Sparta dan de tegenstander van de Geelblauwen. Op zondag 29 september staat er pas weer een thuiswedstrijd op het programma. Vitesse komt dan op bezoek in het Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Kaartverkoop

Aanvullende informatie over de kaartverkoop voor de komende wedstrijden is te vinden op de website en social media kanalen van RKC Waalwijk: www.rkcwaalwijk.nl.

Meer berichten