RWB was tegen Baardwijk de bovenliggende partij, maar verloor wel met 1-2. Hier rent Michael Roosenbrand langs Baardwijk-verdediger Guus Beerens. Foto: Wout Pluijmert
RWB was tegen Baardwijk de bovenliggende partij, maar verloor wel met 1-2. Hier rent Michael Roosenbrand langs Baardwijk-verdediger Guus Beerens. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Nog vijf kanshebbers in bekertoernooi

  Sport

De voorronde van het KNVB-districtsbekertoernooi nadert zijn einde. Komend weekeinde de laatste poulewedstrijden. Vijf regioclubs maken nog kans zich voor de tweede ronde te plaatsen.

door Wout Pluijmert

WAALWIJK - DESK plaatst zich bij winst op Wilhelmina'26 voor de volgende ronde. Uno Animo moet winnen bij Nemelaer en is dan nog afhankelijk van het resultaat van Real Lunet. NEO'25 heeft thuis aan een punt tegen de al uitgeschakelde buurman RWB genoeg om zich voor de knock-outfase te plaatsen. Baardwijk kan in deze poule nog eerste worden als het wint van Olympia'60 en RWB een handje helpt door bij NEO'25 te winnen. Het vernieuwde The White Boys gaat als een raket door de bekerpoule heen. Voor de zekerheid heeft de ploeg van Theo Lucius nog een punt nodig in de thuiswedstrijd tegen ZIGO. Volgend weekeinde houdt The White Boys een driedaags openingsfeest van het seizoen. De rol van RWB, SV Capelle, Berkdijk, Blauw Wit'81, WSC, Waspik en vrijwel zeker ook SSC'55 is in het KNVB-districtstoernooi Zuid I al uitgespeeld.

Uitslagen & Programma

Uitslagen bekervoetbal 7 september: NEO'25-Olympia'66 2-1, WDS'19-SSC'55 2-3, Vlijmense Boys-SV Capelle 2-0, WSC-Nivo Sparta 2-2, Waspik-GDC 5-5, Berkdijk-RKDVC 1-4.

Uitslagen bekervoetbal 8 september: RWB-Baardwijk 1-2, Oirschot Vooruit-Uno Animo 5-0, EVVC-DESK 1-4, Blauw Wit'81-Jong Brabant 3-4, WSJ-The White Boys 0-6.

Programma 14 september: NEO'25-RWB, Olympia'66-Baardwijk, SSC'55-SV Reeshof, HHC'09-SV Capelle, Wilhelmina'26-DESK, Blauw Wit'81-Berkdijk.

Programma 15 september: Nemelaer-Uno Animo, Emplina-WSC, SVG-Waspik, Jong Brabant-RKDVC, The White Boys-ZIGO.

Larry van Ommen

Larry van Ommen is terug bij zijn RWB, waar hij in het verleden als speler actief was. Vorig seizoen pakte hij als assistent bij Dongen het trainersvak op. Bij RWB krijgt hij de kans om als hoofdtrainer te beginnen. "Ik heb een aardige ploeg, maar door onervarenheid liepen wij in de bekerwedstrijden twee keer in het mes. Zaterdag gaan wij ons tegen de buren, NEO'25, verder voorbereiden op de competitiestart een week later in Breda tegen PCP. Mogelijk komt dat duel nog wat te vroeg. Wij missen de nog aan zijn teen geblesseerde Onur Ulusan, die ook nog op vakantie gaat. Maar wij hebben voor vierde-klasseniveau natuurlijk een heel aardig team. Wij zijn voetballend nu al verder dan een aantal derdeklassers. Mijn aanvallers moeten nog wel de ballen binnen gaan schieten en dan gaat het zeker goed komen."

Voetbaldagen Uno Animo

Sinds een aantal jaren organiseert VoetbalParty de Voetbaldagen bij tweedeklasser Uno Animo. Sinds 2018 is dit tijdens de herfstvakantie. Dit jaar staan deze dagen op het programma tijdens de najaarsvakantie op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober. Beide dagen wordt er in de ochtend getraind en worden in de middag vooral wedstrijd- en toernooivormen afgewerkt. Alle deelnemers krijgen op donderdagochtend een eigen voetbaltenue en op beide dagen wordt er in de middagpauze geluncht in de kantine van Uno Animo. Deelname is mogelijk voor JO7 t/m JO13 (jongens & meiden). Kosten: 60,00 euro per deelnemer. Dit is inclusief voetbaltenue, 2x lunch en een persoonlijk aandenken. Aanmelden is vanaf nu mogelijk via mathijs@voetbal-party.nl

Meer berichten