Matthys Prinsen in de aanval tijdens de wedstrijd Tachos tegen Hercules.
Matthys Prinsen in de aanval tijdens de wedstrijd Tachos tegen Hercules.

'Onrustig' Tachos knokt zich terug naar gelijkspel

  Sport

In de wedstrijd tegen het gepromoveerde WHC/Hercules, wist Tachos zich afgelopen zaterdag terug te knokken en het eerste competitiepunt te behalen.

WAALWIJK - Opnieuw had Tachos moeite om in de eerste helft van de wedstrijd, tegen wéér een promovendus, Hercules uit Den Haag, tot een goed niveau te komen. Ook nú weer fysiek de onderliggende partij, soms wat te braaf en niet doortastend genoeg. Daarbij was het gemis van sterkhouders als Joep Voerman en Joost Rombouts opnieuw duidelijk merkbaar. In die eerste helft was Tachos verdedigend kwetsbaar, vaak net wat té passief en liet men té veel verdedigende steken vallen. Gevolg; continue achter de feiten aanhollen en voortdurend een behoorlijke achterstand!

Stevig gesprek

Na een stevig gesprek met coach Vladan Mijalkovic en flink wat frustratie over de ruststand van 14-18 liet Tachos zich in de 2e helft van z’n betere kant zien en bood gelijk veel meer tegenstand. In de laatste 15 minuten van de wedstrijd wist een conditioneel sterk Tachos zich terug in de wedstrijd te vechten. Hercules begon het steeds zwaarder te krijgen en zo verloren zij na 50 minuten voor het eerst de voorsprong. Met enig geluk had Tachos de wedstrijd zelfs nog kunnen winnen. Maar door wat onervarenheid wisten ze hun aanval in de laatste minuut niet goed af te ronden. Zo eindigde de wedstrijd in een wellicht terechte gelijke stand van 30-30.

Uitblinker

Die positieve eindstand was voor een deel te danken aan een ijzersterk optreden-, een goede invalbeurt van 2e keeper Quincy Kompier! Hij stopte vrijwel direct een penalty waarna gelijk enkele mooie reddingen volgden. Ook met zijn ervaring en coaching wist hij dit nog jonge team te helpen. Ondanks dat het geen winstpartij werd blijft de keeper positief kritisch. “Als je ziet dat we onszelf na rust terug knokten van een achterstand van vijf goals, dan geeft dat het team weer vertrouwen en kun je daarmee verder! OK, we hadden kunnen winnen, we zagen Hercules op het laatst zowel mentaal en fysiek steeds zwakker worden. Maar verlies had ook gekund, als zij hun laatste aanval hadden verzilverd. Uiteindelijk staan wij na drie wedstrijden pas op één punt. Tegen Quintus hadden we iets meer verdiend, maar tegen de promovendi Havas en WHC/Hercules hebben we het laten liggen. Ik ben ervan overtuigd dat we nog veel punten gaan pakken. Een plek in de top vijf en misschien wel de top drie moet mogelijk zijn.”

Meer berichten