Zondag wordt in en rond Kaatsheuvel de tweede editie van de Efteling omloop van Hil en Moer verreden. Burgemeester Hanne van Aart verzorgt om 13.30 uur het startschot.
Zondag wordt in en rond Kaatsheuvel de tweede editie van de Efteling omloop van Hil en Moer verreden. Burgemeester Hanne van Aart verzorgt om 13.30 uur het startschot. (Foto: )

De Efteling omloop van Hil en Moer

  Sport

Aanstaande zondag wordt de tweede editie van de Efteling omloop van Hil en Moer verreden. Dit is een wielerklassieker voor junioren met start en finish in Kaatsheuvel.

KAATSHEUVEL - Na een zware eerste editie met veel wind en regen staat er dit jaar een nog groter deelnemersveld aan de start. Onder de 150 deelnemers - het maximale aantal dat mag starten van de KNWU - ook de winnaar van vorig jaar, Ian Spenkelink. Deze junioren jongens rijden een klassieke wedstrijd van 125 kilometer door Kaatsheuvel en omgeving. De organisatie is in handen van Wielercomité Kaatsheuvel samen met ervaren wielermensen van Wielervereniging De Jonge Renner uit Oosterhout. Om 12.00 uur begint op het Anton Pieckplein de ploegenvoorstelling. Nadat alle renners een handtekening hebben gezet en langs de materiaalcontrole zijn gegaan, verzamelen ze zich in het startvak.

Parcours

Om 13.30 uur geeft burgemeester Hanne van Aart het startsein. Via de Vossenbergselaan gaan de renners geneutraliseerd richting het parcours waar de wedstrijd pas echt los zal barsten. Het parcours bestaat uit 5 grote rondes van 20 kilometer en 3 kleinere rondes van iets meer dan 7 kilometer. De grote ronde gaat in Kaatsheuvel onder andere via de Sweenstraat, Rechtvaart, Nieuwe weg, Hoge Zandschel richting Dongen-Vaart waar over de Vaartweg koers wordt gezet richting De Moer. Daar gaan de renners over de Heibloemstraat, Galgeneind, Pastoor Kampstraat en de Zijstraat weer richting Kaatsheuvel. Terug in Kaatsheuvel gaan ze via de Baan, Dongenseweg en de Roei naar de Erasstraat waar ter hoogte van de kerk de finishlijn ligt. Deze ronde van 20 kilometer leggen de renners 5 maal af waarna ze nog 3 maal een kleinere ronde maken. In deze kleine ronde gaan de renners via de Sweenstraat, Rechtvaart, Hoge zandschel op de Nieuwe weg linksaf de Capelse dreef op om via de Dongenseweg en de Roei bij de eindstreep in de Erasstraat te komen. De finish is rond 16.30 uur.

Veiligheid voorop

De Omloop van Hil en Moer staat onder begeleiding van de politie die met behulp van verkeersregelaars het parcours beveiligt. Als de wedstrijd langs komt, worden de wegen van het parcours tijdelijk afgezet en na het passeren van de bezemwagen worden deze weer vrijgegeven. De organisatie vraagt begrip en medewerking om deze dag tot een mooie wielerdag te maken. Verder verzoeken zij bewoners die langs het parcours wonen voertuigen niet langs de route te parkeren en huisdieren in de gaten te houden. Meer info: www.dejongerenner.nl, of via jurgenvanbaardwijk@hotmail.com.

Meer berichten