Tachos-speler Jochem Brouwer in de aanval.
Tachos-speler Jochem Brouwer in de aanval.

Tachos HS1 kijkt uit naar ommekeer

  Sport

Aanstaande zaterdag 12 oktober om 20.30 uur staat voor Tachos de thuiswedstrijd tegen BFC op het programma. Een mooie gelegenheid voor de jonge ploeg van Tachos om zich te revancheren voor de nederlaag tegen Lions 2 van het afgelopen weekeinde.

WAALWIJK - Dit seizoen verloopt tot dusver nog niet naar wens voor Tachos en het behaalde aantal punten van 3 is ronduit teleurstellend! Zaterdag een nieuwe kans om daar verandering in te brengen. Afgelopen weekend moest Tachos in de wedstrijd tegen Lions 2 de punten opnieuw in Limburg achterlaten. Dus een extra reden om de zaakjes wat scherper af te stellen en een goede pot handbal aan het thuispubliek te presenteren en zo de punten dit keer in Waalwijk te behouden.

Onnodig balverlies

Beide teams begonnen fris en gedreven aan deze wedstrijd. Er waren over en weer mooie goals en goede acties te zien. Lang bleef Tachos in de buurt van de thuisploeg. Maar door diverse technische fouten en onnodig balverlies aan Waalwijkse kant nam de ploeg van Lions een kleine voorsprong. Zij wisten dit door te trekken tot aan het einde van de 1e helft. Zo gingen de teams de rust in met een stand van 14-10.

Vastberaden

Na de pauze startten de teams gemotiveerd aan de 2e helft. Ze wisten beiden wat hen te doen stond. Tachos probeerde vanaf het eerste moment de achterstand ongedaan te maken te maken. Toch slaagden ze er niet in die aansluiting te vinden. De dekking van Lions stond goed en zij waren vastberaden de voorsprong te behouden. Met nog 10 minuten op de klok was de voorsprong voor Lions nog steeds 4 punten en zij gaven dit vervolgens niet meer weg. Eindstand: 27-22.

Nog zoekende

De ploeg van Tachos heeft door veel onnodige technische fouten en té weinig passie dit resultaat aan zichzelf te danken. Maar daarnaast is de ploeg nog niet helemaal op elkaar ingespeeld. “We zijn nog zoekende naar vaste systemen. Dat is wel te merken”, aldus speler Joep Voermans. Toch blijft het team positief en gedreven. Ondanks die matige seizoenstart zijn de heren van Tachos er op gebrand om hier verandering in te brengen. Zij zullen komende zaterdag absoluut geconcentreerd en gemotiveerd aan de start verschijnen en er alles aan doen om de winst over de streep te trekken.

Meer berichten