Uno Animo-verdediger Wesley van Dongen onderbreekt een aanval van Beek Vooruit. De ploeg uit Loon op Zand haalde voor het eerst dit seizoen met 4-1 opeens stevig uit. Foto: Wout Pluijmert
Uno Animo-verdediger Wesley van Dongen onderbreekt een aanval van Beek Vooruit. De ploeg uit Loon op Zand haalde voor het eerst dit seizoen met 4-1 opeens stevig uit. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

The White Boys in de problemen

  Sport

Voetbalvereniging The White Boys zit in de problemen. Het lijkt erop dat de plannen van Sebastiaan Sluijmers op luchtkastelen zijn gebaseerd. Enkele maanden nadat de clubeigenaar was benoemd tot voorzitter, klapt de ballon uiteen. Er is geen geld. De club is in crisisberaad.

door Wout Pluijmert

WASPIK - In het weekeinde werden de leden door het bestuur geïnformeerd nadat Leon Hutten, hoofd-jeugdopleiding, zijn acht jeugdteams een dag eerder al had bijgepraat. Duidelijk is dat er geen geld is om trainers en spelers te betalen. Daarnaast zijn er onbetaalde rekeningen. De clubleiding vraagt om commitment en loyaliteit, alleen dan kan een overlevingsplan worden opgesteld. Sebastiaan Sluijmers is sinds zondag 'persona non grata' op sportpark Lindenheuvel.

Wij spraken eind juli op het bijna gerenoveerde sportpark met de 33-jarige Sluijmers. Hij liep al langer met de gedachte rond om een voetbalclub naar een hoger niveau te brengen. Een betaaldvoetbalorganisatie overnemen ging wat ver, maar met het in problemen geraakte The White Boys had hij grote plannen. Sluimers zorgde voor een goede spelersgroep met oud-international Theo Lucius als trainer/coach aan het hoofd. Spelers als Ronnie Reniers en Daan van Dinter hebben een betaaldvoetbalachtergrond. De overige spelers zijn van heel behoorlijk niveau. Van Dinter: "Ik geloof in dit project. Het is leuk om een paar jaar achter elkaar kampioen te worden." Sluijmers wilde met The White Boys op termijn naar de top van het amateurvoetbal. En het wordt door het aantrekken van Leon Hutten met de voetbalschool een echte club. Hutten destijds: "Ik geloof in de plannen van Sebas. Hij heeft mij al in een vroeg stadium, in februari, geïnformeerd en ik ben enthousiast geworden. Het ziet er echt heel professioneel uit." Sluijmers heeft zijn zaakjes kennelijk niet goed voor elkaar en laat The White Boys ontredderd achter.

Voetbalschool

WSC geeft jeugdleden tot 15 jaar de gelegenheid op haar eigen voetbalschool deel te nemen aan voetbalclinics. De eerste cyclus van zes trainingen, tot de winterstop, begint op vrijdag 1 november. Er is aandacht voor skills & techniektraining en circuittraining etc. De kosten voor leden bedragen slechts 15 euro voor de gehele cyclus. Niet leden 30 euro. Aanmelden in de kantine.

Sprang-Capelle

Een goede dag voor het voetbal in Sprang-Capelle. Winst voor SV Capelle en NEO'25 en een punt voor SSC'55. 

Uitslagen zaterdag

Uitslagen zaterdagvoetbal 5 oktober - 3e klasse D: Haaften-SV Capelle 0-3, TSVV Merlijn-NEO'25 1-2. 4e klasse E: Berkdijk-Oosterhout 2-2, SSC'55-RFC 1-1.

Loon op Zand

Wisselende resultaten bij de tweedeklassers. In Loon op Zand was vreugde na de zege op Beek Vooruit. Trainer Kees van Loon was na afloop vooral trots op zijn spelers, die in het duel diep zijn gegaan voor die eerste overwinning.

Uitslagen zondag

Uitslagen zondagvoetbal 6 oktober - 2e klasse E: DESK-TSC 0-0, Uno Animo-Beek Vooruit 4-1, WSC-Kruisland 1-3. 3e klasse C: RKDVC-Baardwijk 1-1 4e klasse C: Berkdijk-Dussense Boys 0-8, RWB-SAB 7-2, Waspik-DIA 1-2, Blauw Wit'81-Terheijden afg. 5e klasse B: Neerlandia'31-The White Boys 1-5.

Programma zaterdag

Programma zaterdagvoetbal 12 oktober - 3e klasse D: SV Capelle-Vuren, NEO'25-GVV'63. 4e klasse E: Willem II-SSC'55, SCO-Berkdijk.

Programma zondag

Programma zondagvoetbal 13 oktober - 2e klasse E: Madese Boys-Uno Animo, Sarto-DESK, Rijen-WSC. 3e klasse C: Baardwijk-Nieuwkuijk. 4e klasse C: DIA-RWB, Dussense Boys-Blauw Wit'81, VCW-Berkdijk. 5e klasse B: SVG-The White Boys.

Meer berichten