Tachos heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Archieffoto: Kees Klerx
Tachos heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Archieffoto: Kees Klerx (Foto: Kees Klerx)

Tachos haalt overtuigend z'n eerste zege binnen

  Sport

Red Rag Tachos heeft na een aantrekkelijke pot handbal overtuigend de eerste zege van dit seizoen weten te behalen. De Waalwijkse eredivisionist won met 31-27 van het hoger geplaatste BFC uit Beek.

WAALWIJK - De jeugdige ploeg van coach Vladan Mijalkovic begon direct vanaf de start fel en gezond agressief wat gelijk een kleine voorsprong opleverde. Mede door een uitstekende dekking kon men ten opzichte van de voorgaande wedstrijden een verschil maken. "Daarnaast waren onze hoekspelers Matthys en Pieter zeer doeltreffend vandaag en staken ook beide doelverdedigers Michiel en Quincy, in goede vorm", aldus de coach.

Sterke verdediging

Het fysiek sterke BFC wist aanvankelijk vanuit de tweede lijn nog wel doeltreffend te zijn maar gaandeweg die 1e helft begon men het spel te vertragen en kon men aanvallend minder tot scoren komen. Juist Tachos wist vanuit die sterke verdediging wél tot mooie break-outs te komen en het surplus aan snelheid in goals om te zetten! Ruststand 19-16.

Goede teamspirit

Na de pauze bleef Tachos die lijn doortrekken en wist men, gesteund door een fanatiek meelevende reservebank, een goede teamspirit en mooie acties in het veld, die voorsprong uit te bouwen. De Waalwijkse ploeg wist het hoge tempo niet helemaal tot aan het einde vast te houden, door wat concentratieverlies kon BFC nog iets terugkomen, maar uiteindelijk kwam die verdiende zege niet meer in gevaar. Het was voor het Waalwijkse publiek een leuke en snelle pot handbal met mooie acties die aantonen dat de vorm langzaam komende- en de weg omhoog ingezet is!

Streekderby tegen Olympia

Aanstaande zaterdag speelt Tachos de spannende streekderby in Oss tegen Olympia en de eerstvolgende thuiswedstrijd is dan weer op 16 november.

Meer berichten