RKC heeft dit seizoen tot dusverre slechts één punt vergaard. Zaterdag komt titelfavoriet Ajax op bezoek. Zal RKC wellicht weten te stunten zoals vorig jaar in de beker tegen PSV? Foto: Alexander de Peffer
RKC heeft dit seizoen tot dusverre slechts één punt vergaard. Zaterdag komt titelfavoriet Ajax op bezoek. Zal RKC wellicht weten te stunten zoals vorig jaar in de beker tegen PSV? Foto: Alexander de Peffer (Foto: ProShots)

RKC ontvangt zaterdag koploper Ajax

  Sport

RKC Waalwijk heeft tijdens de interlandperiode de tijd gehad om zich volledig op te laden voor de wedstrijd tegen koploper Ajax. De laatste wedstrijd die RKC heeft gespeeld, was alweer op vrijdag 4 oktober in Groningen, waar ondanks de sterke openingsfase met 3-0 werd verloren. Nu is het vizier gericht op de wedstrijd tegen Ajax.

WAALWIJK - Aanstaande zaterdag om 18.30 uur zal de bal gaan rollen in het Mandemakers Stadion. Het stadion is volledig uitverkocht, dus het belooft een sfeervolle avond te worden. Op papier is Ajax natuurlijk de sterkste ploeg, maar dat betekent niet dat RKC kansloos is. De Waalwijkers hebben eerder dit seizoen laten zien dat het veel strijd gecombineerd met een flinke werklust kan tonen tegen een team uit de traditionele top drie. Een aantal weken geleden zorgde RKC namelijk voor veel weerstand tegen PSV en kwam het zelfs op voorsprong. Dit biedt hoop voor de ontmoeting tegen Ajax. Het zal daarom ook interessant worden om te zien met welke tactiek de Geelblauwen gaan spelen.

Gedeeld koploper

Met Ajax treft RKC een ploeg die het seizoen goed begonnen is. Onder leiding van trainer Erik Ten Hag staan de Amsterdammers na negen wedstrijden bovenaan en zijn zij gedeeld koploper met PSV. Ajax won zeven van de negen wedstrijden en speelde twee keer gelijk. Beide keren buitenshuis. Zo wist Vitesse knap één punt over te houden bij de seizoenopening tegen de Amsterdammers en was de andere ploeg PSV, dat met een 1-1 gelijkspel ook punten afsnoepte van de huidig landskampioen. Spelers die op dit moment uitblinken bij Ajax zijn Quincy Promes en Daley Blind. Beide spelers zijn in vorm en begonnen afgelopen zondag nog in de basis in de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Wit-Rusland.

Head to head

De statistieken zijn zoals te verwachten valt in het voordeel van de bezoekers uit de hoofdstad, maar er zijn ook aan aantal wedstrijden waarin RKC Waalwijk een mooi resultaat heeft behaald. Zo werd er in het seizoen 2013-2014 knap met 0-0 gelijkgespeeld in de toen nog Amsterdam ArenA. In 2007 leed Ajax in Waalwijk duur puntverlies in de strijd om het kampioenschap. De Geelblauwen wisten toen de Amsterdammers knap op een 2-2 gelijkspel te houden. Als Ajax die wedstrijd had gewonnen, had het toen de koppositie overgenomen.

Uitverkocht

Zoals bekend is de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Ajax (aftrap om 18.30 uur) volledig uitverkocht. Wil je graag een volgende thuis- of uitwedstrijd bezoeken van RKC Waalwijk? Op de website van RKC Waalwijk is altijd de laatste verkoopinformatie te vinden omtrent de wedstrijden die de club speelt. Kijk voor aanvullende informatie op www.rkcwaalwijk.nl.

Meer berichten