RWB won gemakkelijk met 3-0 bij DIA. Uit deze voorzet van Michael Rosenbrand werd overigens niet gescoord. De Waalwijkers zijn na deze winst koploper in de vierde klasse C. Foto: RWB/Johan Kuijsten
RWB won gemakkelijk met 3-0 bij DIA. Uit deze voorzet van Michael Rosenbrand werd overigens niet gescoord. De Waalwijkers zijn na deze winst koploper in de vierde klasse C. Foto: RWB/Johan Kuijsten (Foto: Johan Kuijsten / RWB)

Flitsstart voor herboren WSC

  Sport

WSC is als een komeet uit de startblokken geschoten. De Waalwijkers wonnen in de tweede klasse met 1-3 bij het tot dan toe nog ongeslagen Rijen. Verlies was er voor Uno Animo en DESK. Een prima begin ook voor RWB, dat momenteel zelfs de fiere koploper is in de vierde klasse!

door Wout Pluijmert

WAALWIJK - DESK kwam bij Sarto door Koen Schimmer tweemaal op voorsprong maar moest met 4-2 de overwinning toch aan de Tilburgers laten. Het marcheert nog niet zo bij de Heijkoop-formatie. De ploeg krijgt op hoger niveau te gemakkelijk doelpunten tegen. Werk aan de winkel dus, want DESK staat met nog maar één puntje voorlaatste. Maar eens zien of de poort zondag tegen Cluzona wel gesloten kan blijven. Bij de ploeg uit Wouw staat Ruben Maas in de spits, altijd goed voor een doelpunt. Dat wordt oppassen.

Uno Animo

Bij Uno Animo is het alles of niets. Vorige week speelde de ploeg met passie en werd gemakkelijk gewonnen. Dit keer was het helemaal niets. Uit bij Madese Boys werd kansloos met 3-0 verloren. Het was al de derde nederlaag in het nog prille seizoen. Zondag komt SC Kruisland naar De Klokkenberg. Bij winst maakt Uno Animo een sprongetje richting de middengroep.

WSC

Ongeloof bij WSC, dat met al negen punten keurig op plaats drie staat. De Waalwijkers leven na het lastige vorige seizoen helemaal op. Sinds de terugkeer van Soufiane Bakkali komt het team gemakkelijker tot scoren. Bij koploper Rijen werd vrij eenvoudig met 1-3 gewonnen. Zondag staat het ensemble van trainer Patrick Berkelmans voor een nieuwe uitdaging, want de nieuwe koploper, Sarto, komt naar de Akkerlaan. RWB-trainer Larry van Ommen was bij aanvang van het seizoen duidelijk in zijn doelstelling. Hij wil in zijn debuutseizoen als hoofdtrainer meteen kampioen worden. Dat lijkt geen bluf, want na de 3-0 winst in Teteringen bij DIA, is RWB koploper en los van de concurrentie.

SSC'55

SSC'55 is dit seizoen terug waar het in de jaren vijftig ooit begon. Daarna startte de opmars naar de top van het zaterdagvoetbal. In Sprang-Capelle werd acht keer een kampioenschap gevierd, maar de laatste jaren ging het veel minder, met in mei de eerste degradatie naar de vierde klasse. Dit seizoen is het aan trainer Nigel Branderhorst om de weg omhoog te vinden.

NEO'25

NEO'25 won met 3-2 van GVV'63, dat vooraf als titelkandidaat was getipt. Voor de ploeg uit Sprang-Capelle maakte Nicky van Wanrooij op slag van rust een achterstand goed. Na de 2-1 door Jordy Rosenbrand en de Gamerense gelijkmaker, leek het duel op een gelijkspel af te gaan. Daar dacht Julian Vos kort voor het einde met zijn 3-2 anders over.

Uitslagen

Uitslagen 12 oktober - 3e klasse D: SV Capelle-Vuren 3-3, NEO'25-GVV'63 3-2. 4e klasse E: Willem II-SSC'55 2-3, SCO-Berkdijk afg. Baardwijk heeft het lastig tegen clubs uit de gemeente Heusden. Nu won Nieuwkuijk met 1-2.
Uitslagen zondagvoetbal 13 oktober - 2e klasse E: Madese Boys-Uno Animo 3-0, Sarto-DESK 4-2, Rijen-WSC 1-3. 3e klasse C: Baardwijk-Nieuwkuijk 1-2. 4e klasse C: SAB-Waspik 2-2, DIA-RWB 0-3, Dussense Boys-Blauw Wit'81 2-2, VCW-Berkdijk 4-0.

Programma

Programma zaterdagvoetbal 19 oktober - 3e klasse D: TSVV Merlijn-SV Capelle, Vuren-NEO'25.
Programma zondagvoetbal 20 oktober - 2e klasse E: DESK-Cluzona, Uno Animo-SC Kruisland, WSC-Sarto. 3e klasse C: Trinitas Oisterwijk-Baardwijk. 4e klasse C: Waspik-Raamsdonk, Berkdijk-RFC, RWB-VCW, Blauw Wit'81-DIA. 5e klasse B: The White Boys-Gloria UC.
 

Meer berichten