Tachos, hier op archieffoto, heeft de eerste Brabantse derby in de Eredivisie met 19-26 gewonnen.
Tachos, hier op archieffoto, heeft de eerste Brabantse derby in de Eredivisie met 19-26 gewonnen.

Tachos wint 1e Brabantse Eredivisie handbalderby

  Sport

De allereerste Eredivisiewedstrijd ooit tussen de handballers van Olympia '89 uit Oss en Red Rag Tachos uit Waalwijk werd zaterdagavond in het voordeel van de Waalwijkse ploeg beslist. Tachos wist deze aanvankelijk lastige wedstrijd uiteindelijk toch nog duidelijk te winnen. Voor de Osse thuisploeg zal het een flinke kluif worden om uit de degradatiezone weg te komen.

WAALWIJK - Olympia ’89 kwam goed uit de startblokken en wist voortdurend een kleine voorsprong te nemen. Net zoals de eerste wedstrijden van dit nog prille seizoen wist Tachos aanvallend niet altijd te overtuigen, was soms wat gehaast en te weinig scherp in de afronding. De dekking stond dit keer wel gelijk goed vanaf begin wedstrijd, wat mede te danken was aan de inbreng van nieuwkomer Joost Rombouts. Na een vervelende blessure, opgelopen in de voorbereidingsperiode, was nu dan het moment daar dat Joost het team van een frisse impuls en meer routine kon gaan voorzien. Aanvallend nog voorzichtig maar organisatorisch sterk en een rustpunt voor z’n team-mates. Ook het sterke optreden van Nick Veltman hield Tachos voortdurend goed in de wedstrijd en mede door zijn optreden wist men gedurende die eerste helft de achterstand om te zetten in een voorsprong. Ruststand was 11-14 in het voordeel van Tachos.

Goede fysieke conditie

Ook na de pauze wist Tachos de goede lijn door te trekken en begonnen de aanvallen beter te lopen. Langzaam begint het jonge team beter op elkaar ingespeeld te raken en zo kon ook het gemis van de geblesseerde Jochem Brouwer prima opgevangen worden. Richting einde wedstrijd maakte die goede fysieke conditie en snelheid in de break-outs het verschil waardoor Tachos wist uit te lopen naar een 19-26 eindstand. Enige smetje op dit duel was de blessure die Nick Veltman aan het einde van de wedstrijd opliep. In een stevige scrimmage kwam hij ongelukkig in botsing met de tegenstander en hield daar, naar nu blijkt, een breukje in zijn neus en mogelijk enkele wedstrijden rust aan over.

Programma

Eerstvolgende uitwedstijden zijn op 2 november in Arnhem en 9 november in Aalsmeer. Daarna volgt een serie thuiswedstrijden in sporthal de Slagen, te beginnen op 16 november om 20.00 uur tegen Hellas uit Den Haag.

Meer berichten