Het 1e Schoolbadmintontoernooi was een groot succes.
Het 1e Schoolbadmintontoernooi was een groot succes. (Foto: Badmintonclub FST)

Eerste schoolbadmintontoernooi groot succes

  Sport

Op woensdag 16 oktober vond in Sporthal De Slagen het eerste schoolbadmintontoernooi van Waalwijk plaats, op initiatief van badmintonvereniging FST uit Waalwijk. Het toernooi was een groot succes, met maar liefst 56 deelnemende kinderen van basisscholen uit Waalwijk en omstreken.

WAALWIJK - Sporthal De Slagen beschikt over 12 badmintonvelden en met 56 enthousiaste deelnemers was de zaal helemaal gevuld met rennende kinderen en rondvliegende shuttles. De dubbels Olivia van Dommelen/Anne Leijtens (Basisschool Besoyen) en Rowan Donders/Wessel van Dijke (Juliana van Stolbergschool) bleken in hun categorieën de sterksten en werden uitgeroepen tot winnaars van het eerste schoolbadmintontoernooi van Waalwijk.

Op naar 2020

FST-voorzitter Anton van Himbergen: “Badminton is bij kinderen een relatief onbekende sport. Daarom nam FST twee jaar geleden het initiatief om clinics op basisscholen te verzorgen tijdens de reguliere gymlessen. Bijna alle kinderen doen vol overgave en plezier mee met de clinics en geven aan vaker te willen badmintonnen. Zo ontstond het idee om in de herfstvakantie een schoolbadmintontoernooi te organiseren. We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie. Met 56 deelnemers hadden we een uitstekende opkomst. Bovendien hadden de kinderen en ook de ouders en grootouders die kwamen kijken het enorm naar hun zin. Het smaakt naar meer; in 2020 organiseren we graag opnieuw dit leuke toernooi.”

Badminton bij FST

Geïnteresseerd in de badmintonsport? Kijk voor meer informatie op www.fstwaalwijk.nl, of stuur een e-mail naar info@fstwaalwijk.nl. Kijk voor een compleet verslag van het toernooi op www.gowaalwijk.nl.

Meer berichten