De kick-off van GO Running is de aftrap van een reeks hardloopactiviteiten voor jong en oud, waaronder de Stratenloop Waspik (foto).
De kick-off van GO Running is de aftrap van een reeks hardloopactiviteiten voor jong en oud, waaronder de Stratenloop Waspik (foto). (Foto: )

Kick-off hardloopproject GO Running bij ACW'66 in Waalwijk

  Sport

Op woensdagmiddag 6 november zijn kinderen vanaf 6 jaar uit Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle welkom bij de feestelijke en sportieve kick-off van GO Running. De kick-off vormt de start van een serie clinics en diverse hardloopevenementen waar kinderen (en volwassenen) aan kunnen deelnemen.

WAALWIJK - "Met het project GO Running willen we kinderen stimuleren om te gaan hardlopen en ze (meer) in beweging krijgen", aldus mede-initiatiefnemers Harald van Engelen, voorzitter van atletiekvereniging ACW'66 en Ellen Maas van Stichting Samen RKC. Samen met Stratenloop Waspik, Triathlon & Loop Vereniging De Langstraat, de buurtsportcoaches en GO Waalwijk bundelen zij hun krachten. Op woensdag 6 november trapt GO Running af met een feestelijke en sportieve kick-off bij atletiekbaan ACW'66 in Waalwijk.

Profvoetballers

Ellen Maas van Samen RKC en Harald van Engelen van ACW'66 vertellen: "De kick-off start om 14.00 uur met een warming-up met enkele profvoetballers van RKC. Zij kunnen namelijk als geen ander vertellen hoe belangrijk het voor een sporter is om goed te kunnen (hard)lopen en een goede conditie te hebben. Vervolgens mogen kinderen deelnemen aan allerlei activiteiten. Van hordelopen en panna tot verspringen en vortex werpen. Ook RKC-mascotte RiKCy is aanwezig. Hij danst samen met de kinderen de GO-dans. Kids mogen zelf bepalen welke activiteiten ze volgen. Bij ieder onderdeel ontvangen ze een stempel en met een volle kaart maken ze kans op een leuke prijs!" Deelname aan de kick-off is gratis en aanmelden niet nodig. De kick-off wordt om 16.00 uur afgesloten met de prijsuitreiking.

Hardloopevenementen

"Om kinderen te blijven enthousiasmeren, bieden we samen met de buurtsportcoaches de komende tijd meerdere hardloopclinics aan", vervolgt Harald van Engelen. "Daarmee hopen we kinderen voor een langere tijd in beweging te houden. Ze werken aan hun conditie en looptechniek en kunnen zo ervaren hoe ze zichzelf steeds een beetje verbeteren. Er staan vervolgens een aantal hardloopevenementen op de agenda waar ook kinderen aan kunnen deelnemen. Jos Wagenmakers, mede-organisator van Stratenloop Waspik: "Op zondag 8 december wordt voor de 13e keer Stratenloop Waspik georganiseerd met voor het eerst de GO Familierun. Hieraan mogen kinderen samen met ouders of grootouders meedoen." Ellen Maas van Stichting Samen RKC heeft ook een nieuwtje: "Op zondag 19 april organiseert Stichting Samen RKC voor het eerst de RKC Stadionrun voor volwassenen en kinderen. Binnenkort meer hierover!"

Meer berichten