In Tilburg kwam Willem II al binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong. Verder dan een aansluitingstreffer van Stanley Elbers kwam RKC jammergenoeg niet. Foto: ProShots
In Tilburg kwam Willem II al binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong. Verder dan een aansluitingstreffer van Stanley Elbers kwam RKC jammergenoeg niet. Foto: ProShots (Foto: ProShots)

RKC speelt zaterdagavond thuis tegen Heracles

  Sport

Zaterdagavond om 18.30 uur wacht voor RKC Waalwijk alweer de volgende wedstrijd in de Eredivisie. Dit keer krijgt de ploeg van Fred Grim in eigen huis bezoek van Heracles Almelo. De Waalwijkers krijgen zodoende weer een nieuwe kans om de eerste overwinning van het seizoen te boeken, nadat dit weekeinde de derby tegen Willem II eindigde in een 2-1 nederlaag.

WAALWIJK - De derby tegen de Tilburgers stond al sinds de promotie van RKC naar de Eredivisie rood omcirkeld in de agenda's van vele supporters van beide Brabantse clubs. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover en reisde RKC vol goede moed af naar het Koning Willem II Stadion. Vanaf de aftrap was het juist Willem II dat het publiek op de banken kreeg en binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong stond. De storm van de thuisploeg ging daarna wat liggen en via Stanley Elbers kon RKC Waalwijk snel antwoorden. Deze 2-1 was een welkome opsteker voor de bezoekers en het vertrouwen groeide zichtbaar. Na rust was RKC dan ook de bovenliggende partij en drukte het Willem II meerdere keren achteruit. Alleen bleef de gelijkmaker uit en zo kreeg RKC in Tilburg opnieuw een flinke teleurstelling te verwerken.

Heracles thuis

Aanstaande zaterdag treft RKC met Heracles Almelo de huidige nummer zeven van de Eredivisie. De ploeg van de uit Duitsland afkomstige trainer Frank Wormuth begon weliswaar stroef aan het seizoen, maar draait inmiddels naar behoren. De Almeloërs beschikken met Cyriel Dessers, Mauro Junior en Silvester van der Water over makkelijk scorende aanvallers, die vorige week nog PEC Zwolle met een 4-0 nederlaag naar huis stuurden. Voor RKC dus zaak om scherp te verdedigen.

Head to Head

De onderlinge balans tussen Heracles en RKC Waalwijk is in het voordeel van de ploeg uit Almelo. Zo wonnen zij zes van de twaalf officiële ontmoetingen tussen beide ploegen. RKC won slechts twee keer en vier keer eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel. De laatste overwinning van RKC op Heracles Almelo dateert alweer van 10 februari 2007. Toen wisten de Waalwijkers knap met 2-0 te winnen dankzij doelpunten van de destijds van Ajax gehuurde Jan Vertonghen en 'good old' Ricky van den Bergh.

Uit tegen Feyenoord

Na de thuiswedstrijd tegen Heracles wacht voor RKC op zondag 10 november de uitwedstrijd tegen Feyenoord waar maandag trainer Jaap Stam de eer aan zichzelf hield en opstapte. Wie weet kan RKC Waalwijk in De Kuip profiteren van de huidige malaise bij de ploeg uit Rotterdam. Aanvullende informatie over de kaartverkoop voor de wedstrijden van RKC Waalwijk is te vinden op www.rkcwaalwijk.nl.

Meer berichten