Baardwijk-aanvoerder Ton Sleenhof is een uitstekende voetballer en sterk aan de bal. Hij kon zijn ploeg toch niet aan een overwinning helpen. Foto: Wout Pluijmert
Baardwijk-aanvoerder Ton Sleenhof is een uitstekende voetballer en sterk aan de bal. Hij kon zijn ploeg toch niet aan een overwinning helpen. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Optimisme na punt voor DESK

  Sport

Onze regionale tweedeklassers zijn terug te vinden in het onderste schema van hun klasse. WSC verloor bij Madese Boys en is nu zevende. Gelijke spelen waren er voor DESK en Uno Animo. Beide clubs staan onder de fatale streep.

door Wout Pluijmert

KAATSHEUVEL - Toch kan een uitslag, en vooral het vertoonde spel, een ploeg vertrouwen geven. Zo was DESK-trainer Tom Heijkoop tevreden over zijn team. De ploeg had in Breda bij JEKA kunnen winnen maar bleef op 0-0 steken. Zondag komt de nummer vijf van de ranglijst, SC Kruisland, op bezoek. Het lijkt erop dat DESK voor de eerste driepunter sinds de terugkeer in de tweede klasse gaat. Dat is ook hard nodig want Door Eendracht Sterk staat stijf onderaan.

Uno Animo

Uno Animo kon zich vinden in het gelijke spel bij TSC. Het enige doelpunt kwam van de voet van Rico Pires Leocadio. De speler uit Kaapverdië kwam eerder uit in de Luxemburgse competitie en had in 2014 een contractje in Portugal bij GD Coruchense. Pires Leocadio kwam ook uit voor zaterdaghoofdklasser LRC Leerdam en later nog bij Bolnes. Uno Animo krijgt bezoek van Rijen, dat een stevige middenmoter is. Als de ploeg van trainer Kees van Loon heel veel energie in een wedstrijd steekt is men tot veel in staat.

WSC & Baardwijk

WSC ontvangt JEKA en zal na de goede competitiestart weer eens wat willen laten zien. De enige Waalwijkse zondagderdeklasser, Baardwijk, stond tegen TGG op eigen veld met lege handen en had dit vooral aan zichzelf te danken. Toen Kevin Vissers een door Ton Sleenhof met een geweldige fopduik versierde strafschop benutte, had de thuisclub door moeten drukken. Het duel ontspoorde echter door diverse incidenten, met als dieptepunt het tijdelijk staken door arbiter Nico Opstraat, die met al het gezeur een keer klaar was. Nadat de arbiter het spel weer hervatte, profiteerden de Bosschenaren met een late treffer van Ricardo Kazanci. Baardwijk gaat zondag op bezoek bij DVG.

RWB

RWB is hard op weg naar de eerste prijs van het seizoen. Na de 4-2 overwinning, met weer twee goals van Remie, bij Terheijden blijven Waspik, Right'Oh en Blauw Wit'81 nog in het spoor. Ook zij maken nog kans op de eerste periodetitel, die op 10 november wordt vergeven. RWB krijgt zondag thuis te maken met Raamsdonk en een week later gaat het naar Breda waar WDS'19 wacht.

NEO'25 & SV Capelle

Bij NEO'25 en SC Capelle wil het nog niet zo vlotten. De Capellenaren werden door NOAD'32 met 5-0 van de mat gespeeld. NEO'25 bleef tegen BZC'14 op 2-2 steken. Zaterdag is de superderby tussen de twee clubs uit Sprang-Capelle. Het duel wordt op het Mandemakers Sportpark gespeeld. De thuisclub moet winnen om onderin weg te komen en passeert dan meteen NEO'25. De gasten geven natuurlijk niets cadeau en gaan op zoek naar het linkerrijtje. 

Uitslagen

Uitslagen zaterdagvoetbal 26 oktober - 3e klasse D: NOAD'32-SV Capelle 5-0, NEO'25-BZC'14 2-2. 4e klasse E: Berkdijk-Dongen 4-3, Oosterhout-SSC'55 3-1. Uitslagen zondagvoetbal 27 oktober - 2e klasse E: Madese Boys-WSC 2-1, TSC-Uno Animo 1-1, JEKA-DESK 0-0. 3e klasse C: Baardwijk-TGG 2-3. 4e klasse C: VCW-Blauw Wit'81 0-5, Waspik-PCP 7-0, Raamsdonk-Berkdijk 2-0, Terheijden-RWB 2-4. 5e klasse B: The White Boys was vrij. 

Programma

Programma zaterdagvoetbal 2 november - 3e klasse D: SV Capelle-NEO'25. 4e klasse E: IFC-Berkdijk, SSC'55-Olympia'60. Programma zondagvoetbal 3 november - 2e klasse E: DESK-SC Kruisland, Uno Animo-Rijen, WSC-JEKA. 3e klasse C: DVG-Baardwijk. 4e klasse C: Berkdijk-SAB, RWB-Raamsdonk, Blauw Wit'81-Waspik. 5e klasse B: The White Boys-TPO.
 

Meer berichten