Tachos-speler Luc van Ommen in actie.
Tachos-speler Luc van Ommen in actie. (Foto: Kees Klerkx)

Tachos wint van Aalsmeer

  Sport

De Waalwijkse handbalclub wil na de winst op Aalsmeer de weg omhoog inzetten en de wisselvalligheid definitief achter zich laten! Aanstaande zaterdagavond kan daar al een begin mee gemaakt worden wanneer Tachos tegen Hellas speelt.

WAALWIJK - Afgelopen zaterdagavond wist Tachos in de lastige uitwedstrijd tegen Aalsmeer 2, de huidige nummer 4 in de Eredivisie, te overtuigen en het duel winnend af te sluiten. De beginfase was nog wel voor de thuisploeg, die goed uit de startblokken kwam en op een voorsprong van 8-6 wist te komen. Maar halverwege de eerste helft nam Tachos het initiatief over, wist men vanuit een sterke dekking de aanval te zoeken wat resulteerde in een 9-12 ruststand voor het Waalwijkse team.

Na de rust pakte Tachos de draad weer prima op en werd goed- en geconcentreerd spelend de voorsprong van 3 á 4 doelpunten vastgehouden. Uiteindelijk kon men het prima spel en de sterke dekking tot aan het einde doortrekken en zo werd een fraaie overwinning met de eindstand van 21-29 behaald. Eens te meer een bevestiging van de aanwezige kwaliteit en wat dit team in zich heeft, maar dat het er niet altijd uitkomt... Duidelijk is dat de wisselvalligheid het jonge team van Vladan Mijalkovic nog parten speelt en dat men daarmee wil afrekenen om uiteindelijk deze competitie nog in de gewenste top-3 te eindigen.

Tegen de diverse toppers werden fraaie punten behaald, maar tussendoor werd onnodig van enkele laagvliegers verloren! Dus zaterdagavond een uitgelezen kans om het tij te keren door opnieuw te winnen.

Meer berichten