Dit zijn de steeds meer voorkomende foto's uit de kleedkamers. Feest bij RWB Waalwijk, dat zondag in Breda bij WDS'19 periodekampioen werd en dus zeker is van deelname aan de nacompetitie. Foto: RWB
Dit zijn de steeds meer voorkomende foto's uit de kleedkamers. Feest bij RWB Waalwijk, dat zondag in Breda bij WDS'19 periodekampioen werd en dus zeker is van deelname aan de nacompetitie. Foto: RWB (Foto: RWB)

RWB heeft eerste periodetitel binnen

  Sport

RWB is de eerste regioclub met een periodetitel op zak. De felicitaties gaan naar trainer/coach Larry van Ommen, zijn staf en zijn team. De Waalwijkers zetten hiermee een belangrijke eerste stap op weg naar terugkeer naar de derde klasse.

door Wout Pluijmert

WAALWIJK - RWB moest in Breda bij WDS'19 vol aan de bak om opnieuw een overwinning aan de reeks toe te voegen. Het werd door doelpunten van Serhan Eyupoglu, Bram van Iersel, Dennis Timmermans en Vedad Hadzic 2-4 voor de mannen van Van Ommen. Het feest bastte los en werd later in Waalwijk voortgezet. Zondag is er voor RWB geen wedstrijd. Om in het ritme te blijven speelt RWB dinsdag 19 november een oefenwedstrijd tegen het DESK van trainer Tom Heijkoop.

Trainerscarrousel

Joey Verhoeven heeft Blauw Wit'81 deze week laten weten dat hij op zoek gaat naar een volgende uitdaging. Dat is niet zo bijzonder, want Verhoeven is bij de club in De Moer aan zijn derde seizoen bezig. Dat is voor trainers en clubs vaak het moment om afscheid van elkaar te nemen. Verhoeven geeft hiermee in de regio wel een slinger aan de trainerscarrousel, die doorgaans aan het einde van het jaar in gang wordt gezet.

Verhoeven, sporttherapeut in Tilburg, laat weten dat hij op zoek gaat naar een club met meer mogelijkheden. Wie weet heeft hij al contacten. Met Verhoeven haalt een club een ambitieuze vakman binnen, die eerder al het Ulvenhoutse UVV omhoogstuwde en met Blauw Wit'81 vorig seizoen de nacompetitie haalde.

Dit seizoen is Blauw Wit'81 nog een middenmoter maar kan zondag al de weg omhoog vinden als het de inhaalwedstrijd tegen Waspik wint. Dat wordt bepaald geen makkie, want het ook naar de derde klasse terug willende Waspik is de nummer twee van de ranglijst achter de ongenaakbare koploper en periodekampioen RWB.

The White Boys

Koploper The White Boys ging tegen DVVC aan gemakzucht ten onder. Tien minuten na rust stond de ploeg van Theo Lucius door treffers van Marouane Bouchti (2x) en Ronnie Reniers royaal met 3-0 voor en had daarbij ook nog een handvol kansen gemist. De ploeg uit Waspik raakte daarna de kluts helemaal kwijt en zag de energieke Dongenaren langszij komen: 3-3.

Zaterdagclubs

Herstel bij de zaterdagclubs uit Sprang-Capelle. SSC'55 behaalde een prima overwinning bij het hogergeplaatste IFC. Trainer Nigel Branderhorst had het al voorspeld. "Wij voetballen beter dan de stand doet vermoeden. Zodra wij de kansen gaan benutten, gaan ook de punten komen." De knappe 1-3 overwinning in Hendrik-Ido-Ambacht is een eerste indicatie. Zaterdag haalt SSC'55 thuis in tegen Dongen en daarna volgen dit jaar nog GSC/ODS en Berkdijk. Uit die drie duels hoopt SSC'55 nog eens negen punten te halen.

Uitslagen

Uitslagen zaterdagvoetbal 9 november - 3e klasse D: SV Capelle-BZC'14 3-3, NEO'25-Haaften 3-1. 4e klasse E: Berkdijk-RFC 3-3 gest., IFC-SSC'55 1-3.
Uitslagen zondagvoetbal 10 november - 2e klasse E: Madese Boys-DESK 2-1, Beek Vooruit-WSC 2-2, Cluzona-Uno Animo 1-0. 3e klasse C: Baardwijk-CHC 0-5. 4e klasse C: VCW-Waspik 0-1, SAB-Blauw Wit'81 6-2, Terheijden-Berkdijk 0-0, WDS'19-RWB 2-4. 5e klasse B: The White Boys-DVVC 3-3.

Programma

Programma zaterdagvoetbal 16 november - 4e klasse E: SSC'55-Dongen, Olympia'60-Berkdijk.
Programma zondagvoetbal 17 november - 4e klasse C: Blauw Wit'81-Waspik.

Meer berichten