DESK ging voetballend goed mee met Haarsteeg maar was niet productief. Na rust was er weer eens rood voor een DESK-speler waarna het duel was gespeeld en Haarsteeg met 4-0 won. Foto: Wout Pluijmert
DESK ging voetballend goed mee met Haarsteeg maar was niet productief. Na rust was er weer eens rood voor een DESK-speler waarna het duel was gespeeld en Haarsteeg met 4-0 won. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Echte kraker aan de Akkerlaan

  Sport

Komend weekeinde gaat alle aandacht uit naar WSC tegen Uno Animo, dé derby in de tweede klasse.

door Wout Pluijmert

WAALWIJK - WSC kijkt terug op een goede eerste periode. De ploeg staat onder leiding van de bevlogen trainer Patrick Berkelmans keurig op plaats zes. Uno Animo is te wisselvallig. Wint soms gemakkelijk met flinke cijfers, maar ging wel al vijf keer onderuit. De wedstrijd aan de Akkerlaan verdient veel publiek. De uitslag is onvoorspelbaar. RWB oefende dinsdag op eigen veld tegen DESK. De ploeg uit Kaatsheuvel, die zondag nog met 4-0 door Haarsteeg uit het bekertoernooi werd geknikkerd, won in Waalwijk met 3-5. Voor RWB zette Kevin Remie de thuisclub al snel op voorsprong. Na een 2-3 ruststand werd het in een aantrekkelijk duel 3-5 voor DESK, dat in de competitie nog altijd op de eerste overwinning wacht. Zondag reist de ploeg van trainer Tom Heijkoop naar FC Tilburg, dat tot nu slechts één punt meer dan DESK bij elkaar voetbalde.

Een belangrijke wijziging: DESK-Uno Animo wordt op 8 december niet in Kaatsheuvel gespeeld, maar in Loon op Zand. DESK speelt dus een thuiswedstrijd uit. Dit heeft te maken met de viering van het 90-jarig jubileum van DESK in mei 2020. Op zondag 24 mei staat Uno Animo-DESK gepland en deze wedstrijd wordt dan wel in Kaatsheuvel gespeeld. De KNVB kon de wedstrijden niet meer wisselen en heeft nu de speellocaties gewijzigd. Dit betekent het volgende: DESK-Uno Animo wordt op 8 december op sportpark de Klokkenberg in Loon op Zand gespeeld. Uno Animo-DESK wordt op 24 mei op sportpark Eikendijk in Kaatsheuvel gespeeld. De wedstrijden blijven waarschijnlijk wel meetellen voor de periode waarin zij aanvankelijk zijn vastgesteld.
Baardwijk, overbuurman van WSC, staat in de derde klasse C voorlaatste en speelt zondag de uiterst lastige uitwedstrijd tegen de Vlijmense Boys.

SSC'55 is aan een flinke opmars begonnen. Zaterdag werd met 3-1 van het laag geklasseerde Dongen gewonnen. De tegenstander is zaterdag in Sprang-Capelle het Dordtse GSC/ODS, dat drie punten minder dan het op dertien punten staande SSC'55 heeft. De eerste periode, die over tien duels gaat, lijkt voor SSC'55 uit het zicht omdat koploper SCO al vijf punten meer verzameld heeft.

Uitslagen

Uitslagen zaterdagvoetbal 16 november - 4e klasse E: SSC'55-Dongen 3-1, Olympia'60-Berkdijk 2-4. Uitslag zondagvoetbal 17 november - 4e klasse C: Blauw Wit'81-Waspik 2-3. Onlangs ging het duel niet door omdat Waspik geen afwijkend tenue bij had. Zondag werd er wel gespeeld en nam Waspik de drie punten mee. Het werd 2-3 voor de equipe van trainer Eugène van der Heijden. Bij rust was het 1-1 door treffers van Thimo Netten en Luuk Molenschot. Een eigen doelpunt van Sil Witlox betekende 1-2 waarna Molenschot met zijn tweede de zege veiligstelde. Remco Boerema maakte het door zijn treffer nog even spannend, maar daar bleef het bij. 
Uitslagen bekervoetbal 16 november: NEO'25-Altena 2-5. Uitslag bekervoetbal 17 november: Haarsteeg-DESK 4-0, Rijen-The White Boys 5-1.

Programma

Programma zaterdagvoetbal 23 november - 3e klasse D: Zwaluwe-NEO'25, GVV'63-SV Capelle. 4e klasse E: ZBC'97-Berkdijk, SSC'55-GSC/ODS.
Programma zondagvoetbal 24 november - 2e klasse E: WSC-Uno Animo, FC Tilburg-DESK. 3e klasse C: Vlijmense Boys-Baardwijk. 4e klasse C: Waspik-Dussense Boys, PCP-Berkdijk, Blauw Wit'81-RFC, RWB-Right'Oh. 5e klasse B: OVV'67-The White Boys.
 

Meer berichten