Carlijn Ypelaar won in Tilburg de bronzen medaille.
Carlijn Ypelaar won in Tilburg de bronzen medaille.

Eremetaal voor ACW '66 bij Warandeloop in Tilburg

  Sport

Afgelopen zaterdag en zondag stond in Tilburg de internationale Warandeloop op de kalender. Dit is de grootste cross van Nederland met atleten uit binnen- en buitenland aan de start.

TILBURG - Zaterdag waren de jeugd, de veteranen en de VB atleten aan de beurt. Het was goed weer met een aangename temperatuur. Aan de start stonden ook enkele atleten van Atletiek Club Waalwijk. Sommige waren succes vol en namen een mooie prijs mee naar huis. Sowieso kregen alle deelnemers een medaille als ze de finish haalden. De VB atleten opende dit evenement met hun twee ronden van 560 meter. Lars van Ravenstein uit Waalwijk kwam als eerste over de streep kwam in een tijd van 4:08 minuten. Rick Standaert uit Kaatsheuvel, die afgelopen week nog als eerste eindigde, moest nu Lars voor laten gaan. Rick werd tweede in een tijd van 4:22 minuten.

Carlijn Ypelaar

Na deze categorie gingen de jongste pupillen aan de start. De Meisjes Pupillen-C (leeftijd 7 en 8 jaar) liepen 1 ronde van 560 meter. Daarbij liep ook Carlijn Ypelaar uit Kaatsheuvel die de smaak van het crossen ook te pakken heeft. Carlijn maakte het heel spannend en hield in de sprint de nummer 4 voor zich. Ze werd 3e in een tijd van 2:30 minuten.

Meer berichten