RKC Waalwijk hield zondag dankzij een doelpunt diep in de blessuretijd een punt over aan de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Foto: Alexander de Peffer
RKC Waalwijk hield zondag dankzij een doelpunt diep in de blessuretijd een punt over aan de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Foto: Alexander de Peffer (Foto: ProShots)

RKC gaat zondag op bezoek bij FC Utrecht

  Sport

Voor RKC staat komende zondag een lastige uitwedstrijd op het programma. De Geelblauwen gaan dan namelijk op bezoek bij FC Utrecht, de huidige nummer 4 van de Eredivisie. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Stadion Galgenwaard. De Waalwijkers hopen FC Utrecht een nieuwe dreun toe te kunnen dienen. De thuisploeg verloor namelijk haar laatste twee wedstrijden en zit zodoende in een mindere fase.

WAALWIJK - RKC heeft het daarentegen de laatste weken beter op de rit. Zo pakten ze in de laatste drie wedstrijden vier punten. Afgelopen zondag stond de kraker tegen FC Emmen op het programma en bij winst kon RKC een goede stap zetten om het gat met de concurrentie verder te dichten. Na een mooie sfeeractie van de supporters van RKC en de minuut zonder voetbal om de actie tegen discriminatie te steunen, was het tijd om te voetballen. In een wedstrijd die bol stond van de fouten was het FC Emmen wat de score opende in de eerste helft. Marko Kolar werd de diepte ingestuurd en hij kon de bal simpel terugleggen naar de rand van het strafschopgebied. Michael de Leeuw stond daar klaar om in te schieten en via het been van Hans Mulder verdween de bal achter doelman Etienne Vaessen. RKC Waalwijk was na deze goal de bovenliggende partij en het kreeg in de hele wedstrijd ook grote kansen op de gelijkmaker. Maar het duurde nog tot ver in blessuretijd voordat die ook daadwerkelijk viel. Een verre inworp van Dylan Vente kon verlengd worden door Hannes Delcroix en die vond daarmee Sylla Sow. De laatstgenoemde wist de bal bij de tweede paal binnen te tikken en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

FC Utrecht

Zoals eerder genoemd zit FC Utrecht nu in een mindere fase, maar de ploeg draait tot nu toe een prima seizoen. De ploeg van trainer John van den Brom verloor in eigen stadion alleen nog maar van VVV en AZ en het wist te winnen van PSV, PEC, Emmen en Fortuna. Het opvallende aan de wedstrijden die FC Utrecht thuis speelt is de hoeveelheid doelpunten die ze maken. Zo scoorde de ploeg in elke thuiswedstrijd die het won minimaal twee keer. Het zal voor RKC een zware opgave worden om te winnen in de Domstad, maar de Waalwijkers hebben al vaker laten zien dat ze voor weinig ploegen echt onderdoen.

Kaartverkoop

Voor de wedstrijd tegen FC Utrecht zijn de autotickets (15 euro) te koop in de Fanshop. SV RKC organiseert voor deze wedstrijd een speciale actie met een all-inclusive bus. Voor 25 euro (SV-leden) of 30 euro (niet-leden) kun je meerijden en krijg je een entreebewijs, broodje, hapjes en onbeperkt drinken erbij inbegrepen. Al de informatie over deze actie valt te lezen op de website van RKC: www.rkcwaalwijk.nl.

Meer berichten