Het zag er lang naar uit dat Uno Animo, hier aan de bal, bij WSC de punten zou meenemen. De thuisclub knokte zich met een mannetje minder op karakter knap terug naar 2-2. Foto: Wout Pluijmert
Het zag er lang naar uit dat Uno Animo, hier aan de bal, bij WSC de punten zou meenemen. De thuisclub knokte zich met een mannetje minder op karakter knap terug naar 2-2. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Op karakter toch nog een puntje

  Sport

Het was zondag druk aan de Akkerlaan. Om de derby in de tweede klasse tussen WSC en Uno Animo te bezoeken moest de auto ver van het sportpark Eikendonk worden geparkeerd.

door Wout Pluijmert

WAALWIJK - Al dat publiek was aan de overkant bij RKC tegen FC Emmen. Bij amateurvoetbalwedstrijden loopt de belangstelling jaarlijks terug. Met name het zondagvoetbal heeft er last van. Het toch aantrekkelijke duel tussen WSC en UNO Animo bracht een kleine honderd belangstellenden bij elkaar. Uno Animo leek lang met de drie punten terug naar Loon op Zand te reizen. In de tweede helft toonde het door een rode kaart voor Soufian Bakkali een uur met tien man spelend WSC, karakter en kwam van 0-2 terug naar 2-2. DESK kon weer niet winnen al was het daar tegen FC Tilburg dichtbij. In de slotfase kwamen de Tilburgers toch nog langszij. Hierdoor blijft DESK op een punt achterstand van FC Tilburg hekkensluiter. Uno Animo balanceert weer op het slappe koord. De ploeg van trainer Kees van loon wil natuurlijk onderin weg

WSC is een degelijke middenmoter en gaat zondag op bezoek bij koploper Cluzona. Een hele uitdaging zonder de voor twee duels geschorste spits Bakkali. Overbuurman Baardwijk kreg met 5-0 flink op de broek bij Vlijmense Boys. De club neemt na dit seizoen afscheid van trainer Emiel Heefer die er dan drie seizoenen in Waalwijk heeft opzitten. De Tilburger wil Baardwijk wel graag in de derde klasse achterlaten. Vooralsnog staat de club onder de streep.

Het gaat uitstekend met het ambitieuze RWB. De nieuwe trainer Larry van Ommen riep bij zijn aanstelling meteen dat hij met slechts een doel terugkwam naar De gaard en dat was om RWB terug naar de derde klasse te brengen. De inwoner van Kaatsheuvel is goed op weg. De eerste periodetitel is binnen en gat tussen koploper RWB en de op dit moment enige concurrent Waspik is al opgelopen naar zes punten.

Waspik-trainer Eugène van der Heijden loopt al even mee in het voetbalwereldje. Was ooit contractspeler bij RKC. Was ondermeer trainer bij Dussense Boys en Raamsdonk en keerde terug naar Waspik. Hij weet dat clubs die tegen hun voormalige trainer uitkomen altijd iets extra's brengen. Dat gebeurde ook met Dussense Boys dat bij het hoger geplaatste Waspik met 1-2 won.

Verlies voor de beide zaterdag derdeklassers NEO'25 en SV Capelle. Berkdijk zaterdag was met 7-2 redelijk kansloos in Zwijndrecht bij ZBC'97. SSC'55 raakt in een flow. Zaterdag werd gemakkelijk met 3-0 gewonnen. Door het verlies van SCO is de achterstand op de koploper nog maar twee punten. Zaterdag heeft SSC'55 vrijaf en staan de concurrenten SCO en IFC tegenover elkaar.

Uitslagen

Uitslagen zaterdagvoetbal 23 november - 3e klasse D: Zwaluwe-NEO'25 1-0, GVV'63-SV Capelle 1-0. 4e klasse E: ZBC'97-Berkdijk 7-2, SSC'55-GSC/ODS 3-0.
Uitslagen zondagvoetbal 24 november - 2e klasse E: WSC-Uno Animo 2-2, FC Tilburg-DESK 1-1. 4e klasse C: Waspik-Dussense Boys 1-2, PCP-Berkdijk 2-0, Blauw Wit'81-RFC 3-1, RWB-Right'Oh 4-0. 5e klasse B: OVV'67-The White Boys 2-5.

Programma

Programma zaterdagvoetbal 30 november - 3e klasse D: SV Capelle-Sparta'30, NEO'25-NOAD'32. 4e klasse E: Berkdijk-Willem II, SSC'55 is vrij.
Programma zondagvoetbal 1 december - 2e klasse E: DESK-VOAB, Cluzona-WSC. 3e klasse C: Baardwijk-Zwaluw VFC. 4e klasse C: RFC-RWB, Berkdijk-Waspik, Right'Oh-Blauw Wit'81. 5e klasse B: The White Boys-TVC Breda. Geen derby dus zondag hoewel Berkdijk tegen Waspik er op lijkt.
 

Meer berichten