De feestelijke opening van het Toeristisch Informatiepunt in Kaatsheuvel met exploitant Gerard van Wezenbeek van Primera Kaatsheuvel en wethouder Frank van Wel van de gemeente Loon op Zand.
De feestelijke opening van het Toeristisch Informatiepunt in Kaatsheuvel met exploitant Gerard van Wezenbeek van Primera Kaatsheuvel en wethouder Frank van Wel van de gemeente Loon op Zand. (Foto: )

Toeristisch Informatiepunt geopend in hartje Kaatsheuvel

  Toerisme

Gisteren heeft het Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat een Toeristisch Informatiepunt (TIP) geopend in de Primera aan de Hoofdstraat 78 in Kaatsheuvel. Dit is één van de vier nieuwe informatiepunten in de regio De Langstraat. Inwoners en recreanten kunnen hier voortaan terecht voor toeristische, recreatieve én culturele informatie.

KAATSHEUVEL - Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) is medio 2019 opgericht. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeenten in regio De Langstraat: Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk. Het RBT vervangt hiermee de voormalige VVV. Waar het RBT de etalage is waar recreanten kunnen kennismaken met het vrijetijdsaanbod in de regio, is het Toeristisch Informatiepunt hét visitekaartje voor de gemeente.

Informeren en inspireren

Frank van Wel, wethouder van recreatie en toerisme in gemeente Loon op Zand, en Gerard van Wezenbeek, exploitant van de Primera-winkel in Kaatsheuvel, zijn enthousiast. Volgens beiden maakt het informatiepunt het lokale winkelaanbod in de gemeente nog aantrekkelijker voor recreanten. Van Wezenbeek: "Met het Toeristisch Informatiepunt heten we toeristen welkom in onze gemeente. We informeren en inspireren alle bezoekers, of het nu recreanten zijn of onze eigen inwoners. Onze medewerkers zijn meertalig, dus we kunnen ook internationale bezoekers goed wegwijs maken. Kortom: gastvrijheid staat centraal".

Deskundigheid

Ook Aileen Kok, manager van het RBT, is blij met de samenwerking. "Wat heeft een goed Toeristisch Informatiepunt nodig? Een goed assortiment en actuele informatie, natuurlijk. Maar ook deskundigheid en enthousiasme. Dat is bij het Toeristisch Informatiepunt prima in orde."

Openingstijden

Het Toeristisch Informatiepunt in de Primera aan de Hoofdstraat 78 in Kaatsheuvel is maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 18.00 uur (vrijdag zelfs tot 20.00 uur) en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten