Oud burgemeester Wim Luijendijk neemt de marimba in gebruik. Foto: Stef Mennens/DRIELUIK fotografie
Oud burgemeester Wim Luijendijk neemt de marimba in gebruik. Foto: Stef Mennens/DRIELUIK fotografie (Foto: Stef Mennens/DRIELUIK fotografie)

Marimba verrijking voor Harmonie Kaatsheuvel

  Verenigingen

Voor Harmonie Kaatsheuvel en haar muziekopleiding is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Mede dankzij de gift van 1000 euro die oud-burgemeester Wim Luijendijk bij zijn afscheid aan de harmonie schonk, kon een kostbare marimba worden aangeschaft. Bij de repetitie van de slagwerkgroep afgelopen maandag was de oud burgemeester aanwezig om persoonlijk te ervaren dat zijn schenking een bijzondere en uiterst zinvolle bestemming heeft gekregen.

KAATSHEUVEL - Voor de melodische vorming van de slagwerkers is de marimba van groot belang. Het instrument is door zijn grote klankbereik essentieel voor de toonvorming. Bovendien is marimba uitermate geschikt voor samenspel. En voor het Groot Harmonie Orkest een aanwinst die in een breed repertoire kan worden ingezet.
De aanschaf van een marimba was jarenlang vanwege de zeer hoge kostprijs een groot struikelblok. Eerdere pogingen om via sponsoren en het investeringsfonds van Rabobank de benodigde euro's bij elkaar te krijgen, liepen op niets uit. De spontane bijdrage van de oud burgemeester opende plots nieuwe mogelijkheden en was uiteindelijk cruciaal voor de aanschaf. Door toeval kwam de harmonie immers op het spoor van een uitzonderlijke aanbieding. "Dit konden we niet negeren. Zo'n aanbod komt maar één keer langs en is een verrijking van onze orkesten", aldus voorzitter Joop Bisselink.

Meer berichten