De leden van de Waspikse Zundapp en Bromfiets Club Een Trapke samen met enkele vrienden van De Kompels uit Klimmen.
De leden van de Waspikse Zundapp en Bromfiets Club Een Trapke samen met enkele vrienden van De Kompels uit Klimmen. (Foto: )

Oude bromfietsen kijken in Waspik

  Verenigingen

Liefhebbers van oude brommers kunnen zondag 8 juli hun hart ophalen in Waspik. Dan organiseert de Waspikse Zündapp en Bromfiets Club Eén Trapke haar vijfde toertocht voor bromfietsen van 25 jaar en ouder. Voorafgaand aan en na de jubileum toertocht staan alle brommers uitgestald ter bezichtiging. Het gaat daarbij niet alleen om bromfietsen van het merk Zündapp, maar ook bijvoorbeeld DKW, Kreidler, Mobylette en Sparta. De Waspikse club verwacht meer dan honderd deelnemers.

WASPIK - De Waspikse Zündapp Club Eén Trapke organiseerde in 2014 ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan een toertocht. Met 120 deelnemers uit alle windstreken werd het een groot succes en de roep om een vervolg was er meteen. Dat vervolg kwam er en inmiddels is het tijd voor het eerste lustrum. De Zündapp Club heeft haar oorsprong in 1993. Toen begonnen Wim de Groot en Corné Meijs uit Waspik met het restaureren van een Zündapp; een jaar later was de klus geklaard en maakten ze een eerste tocht. Het is de oorsprong van de Waspikse Zündapp Club Eén Trapke, sinds vorig jaar uitgebreid met oude bromfietsen van andere merken.

Oude brommers zijn in. "Dat merken we aan ons ledenaantal", vertelt Wim de Groot. "We hebben inmiddels vijftig leden en er geldt een ledenstop. De meeste van onze leden restaureren hun bromfiets zelf. In de wintermaanden maken we bromfietsen in orde zodat we in de lente en zomer op pad kunnen. We rijden in deze maanden naar ongeveer vijftien meetings zoals de Vaartse oldtimervriendenclub in Dongen, De Kompels in Klimmen (Limburg) en de Gilzer toertocht. Ook rijden we met de eigen club verschillende uitgezette tochten in de regio. Het in Waspik bekende Zündapp-pleintje aan de Benedenkerkstraat is vaak ons vertrekpunt." Nu is het dus tijd voor de jubileum toertocht waarvoor weer veel deelnemers verwacht worden. Leuk voor de liefhebbers om mee te rijden, maar ook een aanrader voor geïnteresseerden om vooraf of nadien de brommers te komen bekijken.

Meer berichten