Zo’n 180 Waspikse kinderen gaan de laatste week van de zomervakantie met elkaar leuke activiteiten beleven in het dorp.
Zo’n 180 Waspikse kinderen gaan de laatste week van de zomervakantie met elkaar leuke activiteiten beleven in het dorp. (Foto: )

Spelend de zomervakantie uitluiden; Jeugdvakantieweek in Waspik

  Verenigingen

Waar de zomervakantie voor zo'n 130 kinderen uit Waspik op 8 juli begon met het Zomerkamp, sluiten zo'n 180 kinderen van 6 tot 13 jaar de zomervakantie af met de jaarlijkse Jeugdvakantieweek. Van 13 tot en met 17 augustus zullen zij een actieve week beleven met als thema 'Circus'.

Door Marcel Donks

WASPIK - De Jeugdvakantieweek is een vaste activiteit in de laatste week van de schoolvakantie. De speelweek voor kinderen van de basisschool wordt al meer dan veertig jaar in Waspik georganiseerd. Sinds een aantal jaren is de organisatie in handen van een werkgroep van Den Bolder. Joyce Zijlmans is al enkele jaren betrokken bij de organisatie. "We hebben een groep vrijwilligers die jaarlijks een week vrije tijd 'opoffert' om het de Waspikse kinderen naar de zin te maken. Uiteraard gaat er in de voorbereiding ook veel tijd zitten. Dat alles is het echter dubbel en dwars waard als je de kinderen in deze week zo ziet genieten."

Verfgevecht
De organisatie koppelt ieder jaar een thema aan de Jeugdvakantieweek. Dit jaar is gekozen voor 'Circus', een thema waarmee de organisatie los kan. De activiteiten zijn op het thema aangepast. Kinderen worden een week lang bezig gehouden met activiteiten op het gebied van sport en spel. Zo staan komende week hutten bouwen, speurtocht, sportdag, survival en muziek op het programma. Leuk daarbij is het verfgevecht dat traditioneel plaatsvindt na het verven van de hutten. In totaal zullen zo'n veertig enthousiaste vrijwilligers zich inzetten als groepsleiding of bij de materiaalgroep en het klusteam. Ook zijn er ieder jaar hulpouders die zich opgeven om een dag te helpen.

"We kunnen nog niet te veel verklappen natuurlijk maar we gaan dit jaar de week door in circussfeer. Op de site kun je binnenkort het programmaboekje downloaden en bekijken zodat je weet hoe laat je dagelijks aanwezig moet zijn, wat je mee moet nemen en wat we allemaal op de planning hebben staan. Wij hebben er al enorm veel zin in en zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen."

Gelukkig en vermoeid
De afsluiting vindt traditiegetrouw plaats op vrijdagavond. Dan verzamelen alle kinderen zich met hun ouders en familie op het kampterrein op het veldje aan de Bernhardstraat om samen de week af te sluiten. Joyce: "Iedereen is welkom op het kampterrein om gezamenlijk de Jeugdvakantieweek af te sluiten. Het is prachtig om de vermoeide, maar gelukkige gezichtjes van al die kinderen te zien. Dat blijft voor ons als vrijwilligers ook het mooiste moment van de week."

De Jeugdvakantieweek Waspik die Den Bolder organiseert, wordt gehouden van 13 tot en met 17 augustus op het middenveldje aan de Prins Bernhardstraat, in Den Bolder en door Waspik verspreid. De inschrijving voor de week is inmiddels gestopt. De Jeugdvakantieweek is bedoeld voor kinderen van 6 tot 13 jaar. Zij worden in groepjes met verschillende leeftijden ingedeeld waarmee ze een week lang op pad gaan.

Meer informatie over de Jeugdvakantieweek is te vinden op de website van JVW Waspik.

Meer berichten