De knotwilgen in natuurgebied De Vest krijgen een snoeibeurt.
De knotwilgen in natuurgebied De Vest krijgen een snoeibeurt.

Wilgen knotten in Waspik

  Verenigingen

Waar nu natuurgebied De Vest ligt ten zuiden van het Halve Zolen fietspad, lagen vroeger weilanden. Het gebied werd jaren geleden grondig onderhanden genomen door de gemeente Waalwijk en mag nu een pareltje binnen de gemeente genoemd worden. Maar om het mooi te houden, is regelmatig onderhoud nodig. De natuurwaarden worden met name op peil gehouden door vrijwilligers van de werkgroep 'Natuur en Milieu' van Platform Waspik.

WASPIK - De landelijke Natuurwerkdag wordt ieder jaar aangegrepen om in een van de Waspikse natuurgebieden flink huis te houden. Zo ook dit jaar. "We gaan tijdens de Natuurwerkdag de handen weer goed uit de mouwen steken", laat Huub Zijlmans van de werkgroep 'Natuur en Milieu' weten. "We willen de knotwilgen in natuurgebied De Vest van een snoeibeurt voorzien en kunnen daarbij zeker hulp gebruiken. Het is altijd een nuttige, maar vooral gezellige aangelegenheid. Na een lekkere bak koffie gaan we het veld in om samen aan het werk te gaan. We roepen dus alle mensen die groene vingers hebben en graag buiten bezig zijn op om mee te doen. Wij zorgen voor koffie en worstenbrood."

De werkzaamheden in natuurgebied De Vest vinden plaats op zaterdag 3 november. De groep verzamelt om 09.00 uur bij kunstwerk 'Ode aan de Zandrug' bij het bruggetje aan het Halve Zolenpad. Mensen die zelf een snoeizaag en eventueel klein laddertje hebben, wordt verzocht deze mee te nemen. Vanaf het startpunt verspreid te groep zich om aan de slag te gaan. De werkgroep vraag vrijwilligers zich vooraf aan te melden via tel. 0416-313232 of mail huubzijlmans@ziggo.nl.

Meer berichten