De internationale schrijfacties van Amnesty International worden goed bezocht. Iedereen mag mee schrijven en naar de film komen.
De internationale schrijfacties van Amnesty International worden goed bezocht. Iedereen mag mee schrijven en naar de film komen. (Foto: )

Schrijfactie en filmavond Amnesty

  Verenigingen

Wereldwijd komen er rond 10 december, de Dag van de Universele Rechten van de Mens, honderdduizenden mensen in actie. Zij schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. De brievenschrijvers vragen om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

WAALWIJK - In de gehele wereld, van noord naar zuid en van oost naar west, staan mensenrechtenverdedigers onder druk. Vrouwelijke activisten krijgen nog vaker dan mannen te maken met intimidatie, lastercampagnes en verkrachting. Daarom wordt dit jaar tijdens de wereldwijde Amnesty International actie 'Write for Right' geschreven voor tien vrouwelijke activisten. Onder andere wordt geschreven voor de Iraanse mensenrechtenverdediger Atena Daemi, die een gevangenisstraf van 7 jaar uitzit omdat ze actie voerde tegen de doodstraf. Voor de Oekraïense LHBTI-activist Vitalina Koval, die te maken krijgt met geweld en bedreigingen. En voor de nabestaanden van de Braziliaanse politica Mariëlle Franco, die op 14 maart 2018 werd vermoord.
Iedereen mag mee schrijven. Er liggen voorbeeldbrieven klaar.
Schrijven kan op zondag 9 december in Drunen in kerkgebouw De Open Hof aan de Vennestraat, voorafgaand of na afloop van de kerkdienst. Of je wel of niet naar de kerkdienst (10.00-11.00 uur) zelf gaat is niet van belang.
Of kom donderdag 13 december naar Winterdijk30b in Waalwijk. Hier wordt van 18.30-19.30 uur geschreven. Aansluitend aan het schrijven biedt de Amnestygroep bezoekers een interessant programma aan. Vertoond wordt de film 'The Power of the Heart'. Dit is een ongeëvenaarde en levensveranderende film over de verbluffende kracht en intelligentie van het hart. Met ervaringen van de meest inspirerende en invloedrijke persoonlijkheden van onze tijd, onder wie Paulo Coelho, Maya Angelou, Deepak Chopra, Isabel Allende en Eckhart Tolle, levert deze film het overtuigende bewijs dat het hart veel meer is dan een fysiek orgaan. Deze film is een ervaring die je de schat die in jezelf verborgen ligt laat ontdekken en herontdekken. Dit heeft een enorme invloed op hoe mensen met elkaar omgaan en dus op de samenleving in het geheel.
Om 19.30 uur is er een korte inleiding op deze film door voormalig mensenrechtenadvocaat Fleur Blom. Zij is gelicenseerd Hearthmath coach en trainer en zal kort ingaan op de wetenschappelijk onderbouwde conclusies over het hart. Fleur geeft live een demonstratie over het hartritme en hartcoherentie. Het Heartmath instituut in Amerika doet sinds 1990 wetenschappelijk onderzoek naar de rol van het hart.
Toegang en deelname aan de schrijfacties en film is gratis, maar laat even weten dat je komt: www.winterdijk30b.nl. Voor Winterdijk30b parkeer je gratis op de grote P-plaats naast het gemeentehuis, Taxandriaweg 6.

Meer berichten