Lezing over pompoenen in Ontmoetingscentrum De Haven in Waalwijk.
Lezing over pompoenen in Ontmoetingscentrum De Haven in Waalwijk. (Foto: )

Lezing Groei & Bloei over pompoenen

  Verenigingen

Groei & Bloei De Langstraat presenteert op dinsdagavond 15 januari de lezing 'pompoenen; een lust voor het oog, een streling voor de tong'. Deze wordt gehouden in Ontmoetingscentrum De Haven aan de Leefdaelhof 11 in Waalwijk. Vooraf reserveren is niet nodig. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Kosten: 3 euro; voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis.

WAALWIJK - Bij Sanders Pompoenen en Exoten in Sprang-Capelle worden al zo'n 35 jaar pompoenen en diverse exoten gekweekt. Zo'n 200 soorten pompoenen en exotische komkommerachtigen uit China, Suriname en Thailand zijn de basis voor een informatieve lezing. De hele teelt is volledig biologisch. In de lezing wordt de geschiedenis van de pompoen behandelt. Daarnaast toont Sanders leuke composities met pompoenen. Ook het zelf kweken met alle problemen en tips komt aan de orde.
Om het geheel wat levendiger te maken worden, afhankelijk van het seizoen, verse of gedroogde pompoenen meegebracht. ook op culinair gebied kunt u kennis maken met alles wat de pompoen u biedt. Zo kunt u deze avond heerlijke jam proeven. Tevens biedt Sanders recepten in boekvorm of op CD. Tenslotte zijn er diverse soorten pompoenzaden en thee te koop. Na afloop van de dia's - of in de pauze - is er natuurlijk volop gelegenheid om al uw vragen te stellen. Kijk voor aanvullende info op de website van Sanders Pompoenen: www.s-sanders.nl.

Meer berichten