Foto:

Jubilarissen Cornu Copiae gehuldigd

  Verenigingen

Op zaterdag 5 januari hield show- and marchingband Cornu Copiae uit Waalwijk haar jaarlijkse feestavond met dit keer wel een heel erg feestelijk tintje, omdat er twee jubilarissen waren die bij die gelegenheid uitvoerig werden gehuldigd voor hun jarenlange trouw aan de vereniging. De jubilarissen waren Leon Wijkmans voor 25 jaar hoofddirigent en Henk Vosselman voor zijn 40-jarig lidmaatschap.

WAALWIJK - Leon Wijkmans maakte al op 12-jarige leeftijd kennis met de vereniging als trompettist. Bij de jeugddrumband heeft Leon trompet leren spelen. Toen hij de leeftijd had bereikt dat hij niet meer bij de jeugddrumband mocht blijven, hebben de heren Burmanje, oprichters van het korps, zelfs alle moeite gedaan om Leon bij hun korps te krijgen. Leon werd toen zelfs persoonlijk thuis opgehaald om er toch maar zeker van te zijn dat hij zou komen. Vele jaren heeft hij met het korps binnen en buiten de landsgrenzen opgetreden. Door zijn liefde voor de muziek is Leon op een gegeven moment een opleiding gaan volgen aan het conservatorium en moest toen stoppen met zijn optredens bij Cornu Copiae. Als stagiair is hij later echter les gaan geven bij deze vereniging totdat de toenmalige hoofddirigent moest stoppen. Leon werd toen, nu dus 25 jaar geleden, hoofddirigent van het korps en dat deed en doet hij nog steeds met heel veel passie. Zijn perfectionisme is dan ook altijd in de muziek terug te horen. Hij heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op het korps en de kwaliteit van de muziek. De vereniging hoopt dan ook nog vele jaren gebruik te mogen maken van zijn kwaliteit en inzet.

Henk Vosselmans
Henk Vosselman is één van de bijzondere leden van de vereniging die al een zeer lange tijd lid zijn. Nog bijzonderder is dat Henk altijd hetzelfde instrument heeft bespeeld, de souzafoon ofwel de bas. Hij heeft daarom dan ook in de volksmond de bijnaam gekregen "Bas Blazer". Pas vorig jaar is Henk gestopt als muzikant. Er zijn weinig muzikanten die tot de leeftijd van Henk zijn blijven blazen en met het korps nog overal mee naar toe gingen, of het nu taptoes waren of lange streetparades, Henk was er steeds bij. Henk is een verenigingsmens van het eerste uur. Hij heeft zich op veel fronten binnen de vereniging verdienstelijk gemaakt. Hij heeft jaren in zowel het jeugd- als hoofdbestuur gezeten maar wat zeer bijzonder is dat hij al ruim 20 jaar vanaf de komst van het clubgebouw in 1998 de functie van "Bar Tender" uit voert, waarin hij altijd zorgt voor een goede barbezetting en voorraad. Zijn liefde voor de muziek en de vereniging werkte aanstekelijk binnen zijn gezin, want ook zijn zoon Remco is al sinds zijn 15e muzikant en lid en zelfs de 3e generatie Vosselman. Zijn kleinzoon Thomas is al in opleiding als muzikant. De vereniging hoopt nog lang van de diensten van Henk gebruik te mogen maken.

Kijk voor meer informatie over show- and marchingband Cornu Copiae uit Waalwijk op de website van de vereniging: www.ccwaalwijk.nl.

Meer berichten